Varufakis naznačil, že novým ministrom financií bude Tsakalotos

NETKY.SK • 6 Júl 2015, 15:11 • 2 min
Varufakis naznačil, že novým ministrom financií bude Tsakalotos

ATÉNY - Odchádzajúci grécky minister financií Janis Varufakis naznačil, že novým ministrom by mal byť súčasný šéf gréckeho tímu vyjednávačov Euklid Tsakalotos, keď uviedol, že v utorok 7. júla budú otázkam novinárov čeliť spoločne. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Odchádzam a uvidíme sa zajtra spolu s pánom Tsakalotosom," povedal počas odchodu z budovy ministerstva financií. Na otázku novinárov, či novým ministrom tohto rezortu bude Euklid Tsakalotos, Varufakis odpovedal: "V to dúfam".
     

Janis Varufakis oznámil svoju rezignáciu dnes, len deň po referende, v ktorom grécki voliči odmietli podmienky záchranného programu, čo je v podstate Varufakisove víťazstvo. Varufakis mal však veľmi napäté vzťahy s ministrami financií eurozóny. Tento marxistický ľavičiar odmietal akékoľvek kompromisy a nedokázal nájsť s ministrami spoločnú reč.
     

Vo svojom vyhlásení konštatoval, že má obavy, že nebude vítaný na rokovaniach Euroskupiny a domnieva sa, že bez neho má premiér Alexis Tsipras väčšie šance na dosiahnutie dohody s veriteľmi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies