Varšava chce od Rusov vysvetlenie výrokov o vymazaní z mapy

NETKY.SK • 13 August 2014, 16:45 • 2 min
Varšava chce od Rusov vysvetlenie výrokov o vymazaní z mapy

VARŠAVA - Poľská vláda si v stredu predvolala ruského veľvyslanca, od ktorého žiadala vysvetlenie pondelňajších výrokov známeho ruského poslanca Vladimira Žirinovského.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií vlády vo Varšave ministerstvo zahraničných vecí vyjadrilo ruskému diplomatovi nespokojnosť so Žirinovského vyjadreniami, že v prípade eskalácie konfliktu na Ukrajine hrozí Poľsku a pobaltským krajinám bombardovanie a následné vymazanie z mapy. Kontroverzný politik navyše v rozhovore pre štátnu spravodajskú televíziu Rossija 24 dodal, že EÚ, NATO ani USA nemajú na dianie na Ukrajine žiadny vplyv, keďže "všetky otázky vojny a mieru najmä v súvislosti s Ukrajinou vyrieši jedna osoba - hlava Ruskej federácie".

 

"Pobaltské štáty a Poľsko skončia. Budú vymazané. Nič tam nezostane. Lídri týchto trpasličích štátov by mali premýšľať nad tým, kým sú. Samozrejme, že nič neohrozí USA, tie sú ďaleko, no východoeurópske štáty riskujú úplné zničenie. To je ich chyba, pretože nemôžeme akceptovať, aby lietadlá a rakety boli vypúšťané z ich územia. Musíme ich zničiť 30 minút pred útokom," povedal Žirinovský. Ten sa ešte v marci listom obrátil na poľskú, maďarskú a rumunskú vládu, ktorým navrhol rozdelenie ukrajinského územia medzi ich krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona