Varovanie pre turistov: Turecko už nie je bezpečná krajina

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 15:03 • 2 min
Varovanie pre turistov: Turecko už nie je bezpečná krajina

ISTANBUL - Sokoli slobodného Kurdistanu (TAK), odštiepenecká skupina kurdských militantov, sa dnes prihlásila k tohtotýždňovému útoku v Istanbule.

slovakia

left justify in out

Bombový útok sa odohral 7. júna a jeho terčom bolo policajné vozidlo prevážajúce poriadkové sily. K atentátu došlo počas rannej dopravnej špičky na frekventovanej križovatke neďaleko Istanbulskej univerzity a námestia Beyazit. Zahynulo pri ňom 11 ľudí vrátane šiestich príslušníkov bezpečnostných síl. Ďalších vyše 30 ľudí bolo zranených.

 

 

TAK sa vo svojom vyhlásení obracia aj na všetkých zahraničných turistov, ktorí "sú v Turecku alebo si želajú do Turecka prísť". "Cudzinci nie sú naším terčom, ale Turecko už nie je bezpečnou krajinou," uvádza sa vo vyhlásení TAK zverejnenom na ich webovej stránke.

 

TAK spresnili, že útok bol pomstou za operáciu tureckých bezpečnostných zložiek v meste Nusaybin, ktoré leží na prevažne Kurdmi obývanom juhovýchode Turecka.

 

Velenie tureckých bezpečnostných síl tam od minulého roka opakovane vyhlasuje zákazy vychádzania, ktorých cieľom je potlačiť ozbrojené zrážky medzi kurdskými ozbrojencami a vládnymi silami. Konflikt, ktorý nabral na sile po stroskotaní krehkého prímeria vlani v júli, si vyžiadal už stovky obetí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona