Varoufakis: Grécko nemôže podpísať existujúcu dohodu

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 10:10 • 2 min
Varoufakis: Grécko nemôže podpísať existujúcu dohodu

WASHINGTON - Grécko jednoducho nemôže podpísať existujúcu dohodu týkajúcu sa dlhu, ktorá nevyrieši súčasné problémy krajiny.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok to uviedol grécky minister financií Janis Varoufakis počas stretnutia s predstaviteľmi Medzinárodného menového fondu (MMF). "Nepodpíšeme sa pod ciele, o ktorých vieme, že ich naša ekonomika nemôže splniť prostredníctvom politiky, ktorá je taká, že by naši partneri nemali chcieť, aby sme ju zaviedli", povedal Varoufakis

 

Grécku by sa čoskoro mohli minúť finančné prostriedky, pričom eurozóna a MMF zmrazili ďalšiu pomoc Aténam, kým sa vláda s nimi nedohodne na balíku reforiem. To vyvolalo obavy, že grécka vláda nebude schopná na budúci mesiac uhradiť platby MMF v hodnote približne jednej miliardy USD. To predstavuje riziko pre finančnú pozíciu samotného MMF.

 

Šéfka MMF Christine Lagardová uviedla, že Grécko musí reformovať dôchodkový systém, pretože súčasný nie je udržateľný. Taktiež uviedla, že Grécko by malo liberalizovať trh tovarov a služieb, aby sa zvýšila konkurencia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona