Varili ste už v mikrovlnke?

NETKY.SK • 20 September 2017, 8:16 • 2 min
Varili ste už v mikrovlnke?

BRATISLAVA - Používate mikrovlnnú rúru iba na rýchle ohrievanie jedla? Robíte chybu. Všimli ste si niekedy, že aj vaša mikrovlnka má oveľa viac funkcií? Rýchlo a ľahko v nej pripravíte rôzne pokrmy.

slovakia

left justify in out

Máte chuť na vodu s citrónom? Pred tým, ako rozkrojíte citrón na polovicu vložte ho na 20 sekúnd do mikrovlnky. Citrusy potom pustia oveľa viac šťavy.

 

Nestihli ste sa doma naraňajkovať? Aj v práci si môžete pripraviť napríklad stratené vajce. Potrebujete na to iba mikrovlnku a vajce pochopiteľne. Naplňte šálku vodou do dvoch tretín a pustite mikrovlnku na vysokú teplotu na 30 sekúnd. Potom do šálky rozklepnite vajce, prikryte tanierikom a na nízkej  teplote zohrievajte jednu minútu. Potom vajce skontrolujte a prípadne ešte na desať sekúnd zohrejte, kým nebude tak akurát.

 

Ak ste dostali chuť na čipsy ale práve žiadne doma nemáte, nezúfajte. Nemusíte hneď letieť do obchodu, postačí vám zemiak. Nakrájajte ho na čo najtenšie plátky a ľahko pokvapkajte olejom. Potom dajte zemiaky na papieri na pečenie do mikrovlnky a zapnite časovač vždy na jednu minútu. Potom otočte nakrájané zemiaky na druhú stranu a postup opakujte. Pečte ich, kým nie sú krásne zlaté a chrumkavé.

 

obrazok

 

Vedeli ste, že najlepšiu slaninu pripravíte v mikrovlnke? Stačí nakrájanú slaninu položiť na utierku a prikryť ju. Utierku vložte do mikrovlnky tak, aby bol záhyb utierky dolu. Nastavte čas na tri až štyri minúty. A hotovo.

 

V mikrovlnnej rúre hravo pripravíte aj hrnčekový koláč. Do šálky vložte cca 2 PL masla (nechajte v mikrovlnke rozpustiť), trochu cukru, vaječný žĺtok, lyžicu mlieka a poriadne zamiešajte. Potom pridajte jednu odmerku múky, jedlú sódu a škoricu. Dôkladne premiešajte pomocou vidličky. Koláč dajte následne do mikrovlnky. Upečený koláč môžete ešte posypať škoricou a cukrom.

 

Nechce sa vám čakať kým sa vám cibuľa na oleji opečie? Aj tu vám pomôže mikrovlnka. Stačí cibuľu nakrájať na kúsky a potom vložiť do šálky s vodou. V mikrovlnke bude hotová za tri minúty. Cibuľu dajte potom na panvicu a pokračujte v príprave pokrmu, ako ste zvyknutý.

 

Prekvapte svojho partnera raňajkami do postele. Do šálky rozklepnite vajíčko, pridajte trošku mlieka, lyžičku cukru, vanilkový extrakt a metličkou vyšľahajte. Potom polámte na kúsočky toastový chlieb a pridajte do šálky. Pečte v minútových intervaloch. Spolu by to malo trvať tri minúty.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona