Variant omikron je na Slovensku!

NETKY.SK • 11 December 2021, 14:00 • 2 min
Variant omikron je na Slovensku!

IVACHNOVÁ - Na Slovensku zachytili prvé 3 prípady variantu omikron nového koronavírusu. Všetci infikovaní pricestovali z rizikových krajín, boli očkovaní a priebeh ochorenia majú ľahký.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informovali o tom v sobotu v Ivachnovej predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) a minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO). „Dobrou správou je, že prišli individuálnou dopravou, čiže necestovali ani vlakom, ani autobusom. Rovnako dobrou správou je, že ide o plne zaočkovaných ľudí a majú ľahký priebeh ochorenia. Podľa doterajších informácií vidíme, že u zaočkovaných ľudí je aj pri variante omikron priebeh veľmi ľahký. Samozrejme, budeme sledovať, ako sa omikron správa pri nezaočkovaných, u ktorých vidíme vyššie riziko“ skonštatoval premiér.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Konzílium odborníkov kritizuje nové opatrenia!

 

Podľa šéfa zdravotníckeho rezortu sa Úradu verejného zdravotníctva SR prihlásilo asi 150 ľudí, ktorí boli v rizikových krajinách, u spomínaných 3 z nich s pozitívnymi PCR testami potvrdili novú mutáciu koronavírusu omikron. „Všetci traja sú v izolácii, sledujeme ich kontakty. Robíme asi 1 100 sekvenácií týždenne, sekvenované budú aj všetky kontakty infikovaných omikronom. Zatiaľ je situácia stabilizovaná, pod kontrolou,“ doplnil Lengvarský.

 

img

 

Minister nešpecifikoval krajiny, z ktorých infikovaní pricestovali. Pohybovali sa podľa neho vo viacerých krajinách južnej Afriky. „Zatiaľ nebudeme prehodnocovať aktuálne platné opatrenia, nie je na to dôvod. Ešte presne nevieme, čo ten omikron robí,“ uzavrel minister.

 

Možno vás zaujme: Omikron má vyššie riziko opätovnej nákazy, ale miernejší priebeh ochorenia ako delta

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies