Varholíkovej obhajca žiada o jej oslobodenie

NETKY.SK • 19 November 2013, 17:35 • 2 min
Varholíkovej obhajca žiada o jej oslobodenie

BUDAPEŠŤ - Obhajoba Slovenky Evy Varholíkovej, obvinenej zo spôsobenia vlaňajšej dopravnej nehody so štyrmi obeťami na životoch, nebola počas súdneho procesu nespochybniteľne vyvrátená, vyhlásil dnes v záverečnej reči na Súde pre okolie Budapešti obhajca obvinenej Péter Novák. Súd by podľa neho mal Slovenku spod obžaloby oslobodiť.

slovakia

left justify in out

"Vyšetrovací orgán neposkytol prokurátorovi dostatočné dôkazy, na ktorých by obžaloba pevne stála. Na súde vlastne prebiehalo dodatočné vyšetrovanie," povedal Novák, ktorý požiadal súd aj o to, aby zohľadnil vzorné správanie svojej mandantky vo vyšetrovacej väzbe, kde aj pracovala. Novák vyčítal, že policajt po nehode Evu Varholíkovú, ktorej dal na ruky putá, nepoučil o jej právach. Namietal, že na základe výpovede svedka číslo šesť prokurátor vzniesol obvinenie z trestného činu ohrozenia cestnej premávky, pričom podľa jeho slov svedok prezentoval iba subjektívne pocity. Obhajca napadol výsledky viacerých expertíz týkajúcich sa napríklad požitia alkoholu obvinenou, spochybnil postup polície pri zhromažďovaní dôkazov, bagatelizoval prekročenie rýchlosti jeho klientkou a oponoval aj v otázke spôsobu jazdy vozidla, do ktorého Eva Varholíková narazila.

Slovenka v závere dnešného pojednávania využila právo posledného slova, ktorým vyjadrila hlboký smútok a sústrasť pozostalým obetí. "Verte mi, nemám to ani ja ľahké, budem s tým musieť žiť až do smrti, spolu s mojou rodinou," dodala Eva Varholíková, ktorá sa cíti byť nevinná a žiada o oslobodzujúci rozsudok.

Slovenka je obvinená, že vlani 21. augusta spôsobila na diaľnici M3 dopravnú nehodu, pri ktorej vo vozidle značky Fiat Punto zahynuli traja ľudia. Ďalšia žena v horiacom aute utrpela ťažké poranenia a po prevoze do nemocnice im podľahla. Maďarská polícia ukončila vyšetrovanie vo februári. Okresná prokuratúra pre okolie Budína 17. mája vzniesla obvinenie z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb a z trestného činu ohrozenia cestnej premávky. Súd by mal vyniesť rozsudok v piatok 22. novembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies