Varholíková-Rezešová začala popíjať už deň pred tragickou nehodou

NETKY.SK • 14 August 2013, 12:21 • 2 min
Varholíková-Rezešová začala popíjať už deň pred tragickou nehodou

BUDAPEŠŤ - Slovenka Eva Varholíková-Rezešová, ktorá je v Maďarsku vo vyšetrovacej väzbe po vlaňajšej dopravnej nehode so štyrmi obeťami, začala popíjať alkohol už 20. augusta 2012 - deň pred tragickou haváriou, píše dnes maďarský denník Blikk.

slovakia

left justify in out

Vo vyšetrovacom spise je podľa denníka uvedené, že Slovenka začala popíjať pivo a víno už okolo poludnia. Vo výpovedi však uviedla, že z fľaše vodky, ktorú našli v aute, sa napila až po nehode, pretože bola veľmi rozrušená. Vzorky krvi od ženy odobrali dvakrát a vzorku moču raz. Tri odbery preukázali rôznu hladinu alkoholu, pričom táto hodnota každým odberom stúpala. Podľa interného lekára Istvána Kóczána to znamená, že sa alkohol postupne vstrebával v žalúdku.

Vyšetrovanie potvrdilo, že v krvi vodičky bolo v čase nehody 1,5 promile alkoholu, čo je stav strednej opitosti. Obhajca Slovenky podal niekoľko podnetov v rámci súdneho sporu, ktorého pojednávanie sa začne 27. augusta. Medzi týmito podnetmi je aj vyhotovenie lekárskej expertízy. Okresná prokuratúra pre okolie Budína vzniesla 17. mája obvinenie z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb.

Vyšetrovací spis a rozhodnutie prokurátora poslali na Okresný súd v Gödöllö, kde bude súdne pojednávanie prípadu. Varholíková na diaľnici M3 na 44. kilometri v smere na Budapešť vlani 21. augusta približne o 04.00 h zozadu narazila do fiata, ktorý po následnom náraze do zvodidiel začal horieť.

Tri osoby v aute zhoreli. Jednej žene sa podarilo z horiaceho vozidla vyliezť, avšak dva dni po nehode ťažkým zraneniam podľahla v budapeštianskej nemocnici.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies