Varga v Edmontone zaostal: Som veľmi sklamaný

NETKY.SK • 7 September 2015, 10:13 • 2 min
Varga v Edmontone zaostal: Som veľmi sklamaný

EDMONTON - Slovenský reprezentant v triatlone Richard Varga obsadil na podujatí 9. kola Svetovej série ITU v kanadskom Edmontone 36. priečku.

slovakia

left justify in out

Jeho výkon výrazne poznačili zdravotné problémy vyplývajúce z jeho pádu v nedokončených predolympijských pretekoch v Riu de Janeiro. Dvadsaťšesťročný Bratislavčan dosiahol čas 55:08 min. (750 m plávanie, 20 km bicykel, beh 5 km), keď na víťazného Juhoafričana Richarda Murrayho stratil v súčte 1 minútu a 49 sekúnd.

 

Varga sa rozhodol štartovať napriek tomu, že stále cítil silne narazené rebrá. Dvojtýždňový výpadok sa odzrkadlil už v prvej časti, keď plavecký špecialista vyplával z vody "až" na siedmom mieste. Do depa doviedol pretekárov Francúz Raoul Shaw. V cyklistickej časti sa na čele vytvorila vedúca skupina s 21 jazdcami, v ktorej nechýbal ani slovenský triatlonista. Na bicykli však takisto nebol vo svojej koži a až v úplnom závere ukázal svoje schopnosti. Ešte približne 600 m pred depom bol na 6-7. pozícii, nakoniec do depa dorazil s dvojsekundovým náskokom. Na prvej priečke vybiehal aj z depa a cca 200 m bol na čele pretekov. V ďalšom priebehu sa však ozvali narazené rebrá a za najlepšími zaostal. V česko-slovenskom súboji dobehol Varga na 36. mieste, bezprostredne pred Janom Čelustkom. Vo finiši Juhoafričan Murray bez väčších problémov zdolal Javiera Gomeza Noyu, na treťom mieste dobehol ďalší Španiel Mario Mola.

 

"Som veľmi sklamaný s dnešnými pretekmi," uviedol Varga na Facebooku. "Na plávaní som sa nechal zmastiť, ledva som vyšiel z vody. V depe asi 10-sekundové 'tanečky' s helmou. Na bicykli som skoro nechytil skupinu. Potom som si to musel sám docvakávať asi celé prvé kolečko, total šrot. Stále som sa nejakým spôsobom snažil nezmrznúť a zostať vpredu v balíku. Z bicykla som schádzal prvý a aj som si myslel, že možno aspoň beh ma prekvapí. Opak bol pravdou, celý skrehnutý, bez známky koordinácie, ani som nevedel, či mám tenisky na nohách. Dal som do toho všetko, asi ako aj úplne vždy. Ide sa drieť ďalej, o dva týždne finále v Chicagu." Podujatie Svetovej série ITU v Chicagu je na programe 19. septembra.

 

Výsledky: 1. Richard Murray (JAR) 53:19 min., 2. Javier Gomez Noya 53:23, 3. Mario Mola (obaja Šp.) 53:34, ..., 36. Richard VARGA (SR) 55:08



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies