Varga sa na Rio naladil striebrom z Baku, Michal Slamka 10.

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 15:33 • 2 min
Varga sa na Rio naladil striebrom z Baku, Michal Slamka 10.

BAKU - Slovenský reprezentant Erik Varga obsadil vo finále trapu na podujatí Svetového pohára v Baku striebornú pozíciu. V záverečnom súboji o zlato nestačil na Giana Marca Bertiho zo San Marína a po vyrovnanom štrnásťbodovom priebehu mu napokon podľahol v k.o. rozstrele 9:10.

slovakia

left justify in out

Pre úradujúceho svetového šampióna a jedného z favoritov na olympijské zlato v Riu de Janeiro to bol najlepší výsledok v prebiehajúcej sezóne SP. Výborne zastrieľal aj Michal Slamka, ktorý obsadil po neúspešnom rozstrele o semifinále 10. priečku. Július Vass skončil s nástrelom 111 na 63. mieste.

 

Varga absolvoval v Baku generálku na olympijský vrchol sezóny v Riu, keďže na júlových majstrovstvách Európy v Lonate sa nezúčastní. Už v prvý deň pretekov ukázal vysoké ambície, zo 75 letiacich terčov trafil v troch kvalifikačných položkách 72 a prihlásil sa do boja o medaily. Vo štvrtok pokračoval s presnou muškou, pripísal si dvakrát po 24 úspešných výstrelov a s celkovým skóre 120 sa spoločne so Slamkom dostal do rozstrelu o semifinále. V ňom narozdiel od svojho mladého krajana vytrval až do konca, keď v konkurencii ďalších šiestich strelcov trafil najvyšší počet jedenásť holubov a postúpil do semifinále.

 

V ňom minul síce hneď prvý výstrel, ale nasledujúcich štrnásť zvládol stopercentne a s Bertim postúpil do boja o zlato. Po chybe reprezentanta San Marína na treťom stanovišti mal na svojej strane psychickú výhodu, ale nepresným jedenástym výstrelom ju stratil. S nerozhodným skóre 14:14 pokračoval duel v k.o. rozstrele, v ktorom dvojnásobný majster sveta netrafil desiaty terč a musel sa uspokojiť so striebrom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona