Varga rád spomína, ako na San Sire prekonal Didu

NETKY.SK • 25 Máj 2016, 18:38 • 2 min
Varga rád spomína, ako na San Sire prekonal Didu

PREŠOV - Jeho najpamätnejší okamih vo futbalovej Lige majstrov nadišiel v stredu 29. septembra 2004. Štvrťhodinu pre koncom stretnutia základnej F-skupiny na trávniku milánskeho AC za nepriaznivého stavu 0:1 si najvyššie vyskočil na roh Neila Lennona a prudkou hlavičkou prekonal Didu.

slovakia

left justify in out

"Veľmi rád spomínam na gól na San Sire, no v konečnom účtovaní nám veľmi nepomohol, lebo sme prehrali 1:3 a napokon sme nepostúpili zo skupiny. V Miláne sme až do 89. minúty držali remízový výsledok, ale v závere sme dvakrát inkasovali," uviedol pre agentúru SITA Stanislav Varga, ktorý v rokoch 2003 - 2006 patril medzi defenzívne piliere škótskeho Celticu Glasgow.

"Teším sa, že klub získal majstrovský titul, navyše do ligy sa vracajú Rangers, takže to opäť budú zaujímavé konfrontácie. Mám tiež radosť, že sa Sunderlandu podarilo udržať sa v Premier League a do najvyššej súťaže sa vracia Burnley. Prakticky všetky mužstvá, v ktorých som pôsobil, sú znova prvoligové," poznamenal bývalý urastený stredný obranca, 54-násobný reprezentant SR (2 góly), ktorý je v súčasnosti trénerom Prešova.

Práve na San Sire, kde dosiahol svoj jediný gól v dvanástich vystúpeniach v najprestížnejšej klubovej súťaži sveta, v sobotu vyvrcholí tohtosezónna edícia Ligy majstrov španielskym finále medzi madridskými rivalmi Realom a Atléticom. Varga tvrdí, že nebude drukovať ani jednému z tejto dvojice.

 

"Favorizujem Real Madrid, je to klub s najväčšou históriou ovenčený úspechmi. Myslím si však, že vo finále to bude mať mimoriadne náročné. Atlético má veľmi dobrú defenzívu a ak sa mu podarí v zápasoch skórovať ako prvému, zvykne sa to skončiť 1:0. Veľmi sa teším na tento súboj a dúfam, že si vychutnám kvalitný futbal. Očakávam, že sa to skončí veľmi tesne," domnieva sa Stanislav Varga, ktorý pred vyše jedenástimi rokmi svojím pamätným zásahom odpovedal na rýchly gól Andrija Ševčenka z 8. minúty, ale v závere duelu zarmútili jeho aj celý tím Celticu striedajúci Filipo Inzaghi a potom po tečovanej strele z priameho kopu aj Andrea Pirlo.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies