Varga nedokončil preteky v Riu, po páde skončil v nemocnici

NETKY.SK • 3 August 2015, 08:51 • 2 min
Varga nedokončil preteky v Riu, po páde skončil v nemocnici

RIO DE JANEIRO - Slovenský triatlonista Richard Varga nedokončil nedeľňajšie olympijské kvalifikačné preteky v Riu de Janeiro. Po plaveckej časti sa držal na výbornom treťom mieste, v 4. kole cyklistickej časti však po kolízii vypadol z vedúceho 11-členného balíka a ďalej v súťaži nepokračoval.

slovakia

left justify in out

Ako informovala oficiálna webstránka Slovenskej triatlonovej únie, Varga doplatil na kolíziu s Talianom Alessandrom Fabianom. Po páde skončil v nemocnici, ale nemalo by to byť nič vážne. Preteky v rámci seriáli ITU sa skončili triumfom štvornásobného majstra sveta a strieborného medailistu z OH 2012 v Londýne Španiela Javiera Gomera Noyu, ktorý zvíťazil v čase 1:48:26 h (1,5 km plávanie, 40 km bicykel, 10 km beh). Druhé miesto obsadil so stratou 14 sekúnd Francúz Vincent Luis, tretí bol Juhoafričan Richard Murray (1:49:01). Úradujúci olympijský šampión Alistair Brownlee skončil v pretekoch, ktoré slúžili ako predolympijský test, až desiaty.

 

Účasť na teste bola pre triatlonistov veľmi dôležitá z hľadiska bodov v olympijskej kvalifikácii. Vargovi v nej pred podujatím v Brazílii patrila 18. priečka, na ktorú sa posunul po úspešných pretekoch v Hamburgu.

 

V ženskej časti dominovala Gwen Jorgensenová, ktorá triumfovala v čase 1:58:46 h (1,5 km plávanie, 40 km cyklistika, 10 km beh). Dvadsaťdeväťročná Američanka dosiahla už svoje dvanáste víťazstvo v rade. Druhé miesto v pretekoch obsadila Britka Non Stanfordová, tretia skončila ďalšia britská triatlonistka Vicky Hollandová.

 

Výsledky:

ženy: 1. Gwen Jorgensenová (USA) 1:58:46 h, 2. Non Stanfordová (V.Brit.) 1:59:05, 3. Vicky Hollandová (V.Brit.) 1:59:27

muži: 1. Javier Gomez Noya (Šp.) 1:48:26, 2. Vincent Luis (Fr.) 1:48:40, 3. Richard Murray (JAR) 1:49:01, ..., Richard VARGA (SR) preteky nedokončil



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies