Varga a Gajdošová sa stali najlepšími triatlonistami roka

NETKY.SK • 12 December 2017, 15:58 • 2 min
Varga a Gajdošová sa stali najlepšími triatlonistami roka

Bratislava - Najlepšími triatlonistami SR za rok 2017 sa stali Richard Varga a Romana Gajdošová. Varga potvrdil svoje suverénne postavenie v tomto športe na Slovensku, keď získal cenu už po deviaty raz, pre Gajdošovú je to štvrtý triumf v ankete. Obaja v nej zvíťazili aj vlani.

slovakia

left justify in out

Varga zaznamenal v tomto roku triumf na kontinentálnom šampionáte v Bratislave v akvatlone. Člen bratislavského klubu Triaxx ukončil v triatlonovom seriáli majstrovstiev sveta sezónu na 18. priečke. V hlasovaní novinárov a odborníkov zo Slovenskej triatlonovej únie (STÚ) získal celkovo 253 bodov, na druhej priečke sa umiestnil Matúš Verbovský (ŠK Atóm Levice) a tretiu pozíciu obsadil Ondrej Kubo (Triaxx Bratislava).

 

"Pamätám si, keď som vyhral anketu po prvý raz. Bol som v šoku a odvtedy sa to so mnou viezlo. Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí mi pomáhali v mojom raste. Toto nie je iba moje víťazstvo, ale aj ich," vyhlásil deväťnásobný laureát ankety.

 

Gajdošová má za sebou úspešný rok, ani ona na majstrovstvách Európy v akvatlone do 23 rokov v Bratislave nenašla premožiteľku, v kategórii Elite to pre ňu znamenalo druhé miesto. Na majstrovstvách sveta v triatlone holandskom Rotterdame sa umiestnila vo svojej kategórii na 21. pozícii. Zaujala aj 9. miestom na pretekoch Svetového pohára v americkej Sarasote medzi elitou.

 

img

 

"Najviac si však cením štvrté miesto na pretekoch Európskeho pohára v Holandsku a samozrejme aj úspech na ME v akvatlone, pretože takáto veľká akcia na Slovensku nebýva zvykom. Ale teší ma aj dobré umiestnenie na pretekoch v USA," uviedla Gajdošová.

 

V ankete STÚ triumfovala Gajdošová s celkovým súčtom 240 bodov. Druhé miesto obsadila Kristína Jesenská, tretia bola Lýdia Drahovská. "Rok 2017 bol pre slovenský triatlon veľmi úspešný, ak nie najúspešnejší. Začal to Richard Varga na pretekoch Super League v Austrálii, kde zdolal aj veľké mená. Rovnako sa dôstojne zhostil úlohy na ME v akvatlone. Vyšli nám MS, kde sme vylepšili niekoľko historických miest. Aj keď sme neskončili na vrchných priečkach, nesklamali sme," povedal predseda Slovenskej triatlonovej únie Jozef Jurášek.

 

Triatlonista roka 2017 - výsledky:

 

muži: 1. Richard Varga (Triaxx Bratislava) 253 bodov, 2. Matúš Verbovský (ŠK Atóm Levice) 187, 3. Ondrej Kubo (3NT team Bratislava) 142, 4. Tomáš Jurkovič (Triatlon Team Nereus Žilina) 76, 5. Tadeáš Fazekaš (ŠK Atóm Levice) 75, 6. Karol Džalaj (Vojenské Športové Centrum Dukla Banská Bystrica) 47

 

ženy: 1. Romana Gajdošová (TTK Košice) 240 bodov, 2. Kristína Jesenská (Aquapark triatlon Turčianske Teplice) 179, 3. Lýdia Drahovská (ŠBR Piešťany) 135, 4. Kristína Néč-Lapinová (Trian ŠK UMB Banská Bystrica) 111, 5. Nikola Čorbová (Bratislava) 57, 6. Ivana Kuriačková (ŠK Atóm Levice) 55

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona