Ľ. Vážny podá budúci týždeň žalobu na J. Figeľa

NETKY.SK • 13 September 2010, 07:11 • 2 min
Ľ. Vážny podá budúci týždeň žalobu na J. Figeľa

Ľ. Vážny podá budúci týždeň žalobu na J. Figeľa

slovakia

left justify in out

img

Exminister dopravy Ľubomír Vážny (Smer-SD) trvá na žalobe na súčasného šéfa rezortu Jána Figeľa (KDH) v súvislosti s informáciami o predraženej rekonštrukcii priestorov na ministerstve dopravy, pôšt a telekomunikácií (MDPT). Podať ju chce na budúci týždeň. Pre TASR to potvrdil Vážny s tým, že žaloba sa práve tvorí.
Figeľ informoval o rekonštrukcii priestorov za pol milióna eur, pričom len jeden koberec mal podľa faktúr stáť takmer 40.000 eur. "Tak drahý koberec, ako mal minister v pracovni, by mohol ľudovo povedané lietať. Myslím, že je to neprimerané a až neetické," povedal Figeľ po rokovaní vlády 2. septembra.
Vážny tvrdí, že Figeľ v tejto záležitosti zavádza a klame. "Pán Figeľ sa tvári ako pravdu milujúci človek, ale zavádzal a klamal verejnosť v takýchto údajoch," vyhlásil pre TASR exminister.
Dodal, že Figeľ tak urobil vtedy, keď zverejnil faktúry, "z ktorých vyplýva, že koberec v jednotkovej cene stál 1600 korún za meter štvorcový a pred verejnosťou určil na kanceláriu ministra necelých 600 metrov štvorcových". "Čo nie je pravda. Pretože kancelária ministra má neviem koľko, ale podľa mňa má necelých 40 metrov štvorcových," zdôraznil Vážny.
Bývalý rezortný šéf podľa vlastných slov žiadal Figeľa, aby verejnosti povedal pravdu. Tvrdí, že tak urobil v parlamente cez interpelácie. "Vyzval som pána Figeľa, aby povedal verejnosti pravdu a nech presne určí výmeru kancelárie ministra a jednotkovú cenu za meter štvorcový koberca, ako aj celú cenu za koberec položený v kancelárii ministra," povedal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona