Vanko chce riešiť preťaženie sudcov, mali by mať menej agendy

NETKY.SK • 5 September 2016, 13:13 • 2 min
Vanko chce riešiť preťaženie sudcov, mali by mať menej agendy

BRATISLAVA – Sudcovia, členovia disciplinárnych senátov, by mali mať menej agendy na svojich materských súdoch, kde pôsobia. Myslí si to podpredseda Súdnej rady SR a predseda nitrianskeho krajského súdu Ján Vanko.

slovakia

left justify in out

Na septembrové rokovanie rady predložil preto návrh, aby Súdna rada SR vyzvala predsedov súdov, aby pri tvorbe rozvrhu práce znížili sudcom pôsobiacim aj v disciplinárnych senátoch ich agendu, tak ako to umožňuje Zákon o súdoch.


Vanko v liste vysvetľuje svoj návrh tým, že dlhodobo rada rieši problém obsadenia disciplinárnych senátov členmi z radov sudcov. Je skutočne problém presvedčiť skúsených sudcov, aby súhlasili s kandidatúrou a následne s voľbou za člena a predsedu disciplinárneho senátu, priznáva podpredseda rady. Práca člena disciplinárneho senátu je náročná nielen na čas, ale aj na právnu problematiku, ktorú senáty riešia.

 

Sudcovia sú enormne zaťažení agendou vo vlastných senátoch a funkciu v disciplinárnych senátoch robia na úkor vybavovania svojej agendy. Oproti ostatným kolegom vybavujú aj ďalšiu náročnú agendu a sami sa vystavujú nebezpečenstvu disciplinárneho stíhania za prieťahy v konaniach v ich veciach na príslušných súdoch, vysvetľuje svoj návrh Vanko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies