Vandu prevalcovala pozitívna energia

NETKY.SK • 15 Február 2016, 11:13 • 2 min
Vandu prevalcovala pozitívna energia

BRATISLAVA - Slovenská speváčka a skladateľka Vanda pred pár dňami absolvovala svoj prvý koncert v Argentíne a z reakcií na svoje vystúpenie bola vraj doslova unesená.

slovakia

left justify in out

„Pred týždňom som mala v Argentíne môj prvý koncert a bola som prevalcovaná pozitívnou energiou. Odozva bola super. Práve riešime ďalšie termíny a popritom s chalanmi skúšame,“ povedala speváčka, ktorá podľa vlastných slov vždy rada spolupracuje s lokálnymi hudobníkmi. „Mám na to viacero dôvodov - po prvé, neovládam žiaden hudobný nástroj na takej úrovni, aby som sa doprevádzala naživo sama, po druhé vždy prinesú niečo nové a zaujímavé do mojej tvorby. Moje skladby vnímam ako veľmi ohybné čo sa týka aranžmánov, takže sa s nimi rada touto formou hrám a nechávam hudobníkov, aby vždy prišli s niečím novým. A tretí dôvod - je to oveľa väčšia sranda ako hrať sama,“ priznala mladá interpretka.


V Latinskej Amerike žije Vanda od konca októbra. Za ten čas stihla precestovať Mexiko, až zakotvila v argentínskom Santa Fe, kde sa popri koncertoch venuje i svojej ďalšej tvorbe. „Odkedy som v Amerike, mala som česť hrať naozaj s výbornými hudobníkmi, ako v Mexiku, tak aj v Argentíne a som za to veľmi vďačná. V Mexiku som koncertovala v zostave klávesy, gitara a spev a v Argentíne sme pridali ešte bicie,“ priblížila speváčka, ktorej sa vraj s tamojšími muzikantmi pracuje veľmi dobre. „Sú tu ľudia nesmierne priateľskí, príjemní, nadaní, ktorí hrajú s radosťou z hudby, čo je pre mňa veľmi dôležité. A keď vidím, že ich moja hudba baví, tak je to pre mňa krásne a povzbudivé,“ poznamenala sympatická brunetka, ktorá už pripravuje materiál na svoj ďalší album. „Už niekoľko mesiacov skladám veci na nový album, ktorý sa chystám vydať v priebehu budúceho roka. Bude to niečo naozaj veľké, s krásnou myšlienkou a vizuálom. Zatiaľ prezradím len toľko, že album bude takmer celý v španielčine a bude oslavou pozitívnych ľudských hodnôt. Hudba aj vizuál budú tentoraz omnoho odvážnejšie, no na druhej strane to bude umelecky usadenejšie a na rozdiel od Introspective na ňom nebude toľko akustických skladieb. Inšpirujem sa hlavne témami ako odvaha, dobro, láska, vďačnosť a výdrž... Zatiaľ som stále v procese skladania, hoci sa už neviem dočkať štúdia,“ dodala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona