Vandali v MHD spôsobili škodu za vyše 710 eur

NETKY.SK • 17 Február 2014, 14:23 • 2 min
Vandali v MHD spôsobili škodu za vyše 710 eur

BRATISLAVA - Dopravný podnik Bratislava musel od piatka 14. februára riešiť poškodenie sedadiel, odcudzený hasiaci prístroj, grafity aj opitých cestujúcich vo vozidlách.

slovakia

left justify in out

Vandali v prostriedkoch bratislavskej mestskej hromadnej dopravy spôsobili od piatka 14. februára škodu vo vozidlách za viac ako 710 eur. Ako informoval Dopravný podnik Bratislava na svojej oficiálnej internetovej stránke, od piatka zaznamenali množstvo mimoriadnych udalostí, ktoré riešil výjazdmi dispečerov v spolupráci s políciou.

 

V piatok 14. februára poobede nahlásil vodič linky č. 3 grafity vo vozidle. Dispečer odhadol po obhliadke vozidla škodu na 300 eur, čo si vyžiadalo aj prítomnosť polície. Ten istý deň pred 19:00 nahlásil vodič autobusovej linky č. 84 poškodenie sedadla, čo zistil na konečnej zastávke Pri kríži. Škoda, ktorú zadokumentoval dispečer, bola približne 100 eur. Približne o 20:00 nahlásil vodič autobusovej linky č. 83 rovnako poškodenie sedadla, škoda bola opäť približne 100 eur. Ďalšie dva prípady vandalizmu nahlásili v nočných hodinách, cestujúci opäť poškodili časti interiéru vozidiel. V sobotu 15. februára nahlásil vodič linky 208 odcudzený ručný hasiaci prístroj z vozidla, dispečer zadokumentoval škodu za 150 eur. V nedeľu 16. februára zaznamenali ďalší prípad vandalizmu o 13:20. Vodič linky č. 37 nahlásil, že na konečnej zastávke Mariánka zistil pri obhliadke vozidla poškodenie dopytového tlačidla, škoda bola 30 eur. Aj počas nedeľnej nočnej zmeny o 2:25 zistil vodič nočného spoja N31 na Hlavnej stanici poškodenie interiéru vozidla, dispečeri odhadli škodu na 30 eur. 

 

Ako informoval dopravný podnik, problémom sú aj cestujúci pod vplyvom alkoholu, ktorí znepríjemňujú cestovanie verejnosti. Opitého cestujúceho riešili počas predchádzajúcich dní v autobuse číslo 96 aj v električke číslo 8. Po zásahu dispečerov v spolupráci s políciou sa podnapitých cestujúcich podarilo vysadiť. V sobotu 15. februára musel dopravný podnik riešiť aj chodcov, ktorí nerešpektovali zákaz pohybu v tuneli pod Bratislavským hradom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies