Vandali v Austrálii poškodili stopu dinosaura starú 115 miliónov rokov

NETKY.SK • 20 December 2017, 10:41 • 2 min
Vandali v Austrálii poškodili stopu dinosaura starú 115 miliónov rokov

MELBOURNE - Neznámi vandali poškodili v juhoaustrálskom štáte Viktória stopu dinosaura starú 115 miliónov rokov.

slovakia

left justify in out

Podľa správcov parku niekto poškodil 30-centimetrovú stopu kladivom.

 

Odtlačok sa nachádza v prímorskom a pobrežnom parku Bunurong, pomenovanom po tamojších domorodých austrálskych obyvateľoch, zhruba 145 kilometrov juhovýchodne od Melbourne. Oblasť je jednou z mála lokalít na svete, kde sa nachádzajú pozostatky dinosaurov z ľadovej doby.

 

"Skala je dostatočne tvrdá, takže to vyzerá, akoby ju niekto obil kladivom a odlomil kusy kameňa lemujúce okraj stopy," povedal Brian Martin z parku.

 

Stopa pravdepodobne pochádza od sedem metrov vysokého mäsožravého dinosaura stojaceho na dvoch nohách. Objavili ju v roku 2006. Vedci už skôr sňali z nálezu silikónový odtlačok, jeho originál sa ale rozhodli pre návštevníkov parku nechať na svojom pôvodnom mieste, kde sa nachádzal uplynulé milióny rokov.

 

"Vzrušenie zo zážitku vidieť skutočný odtlačok dinosaura sa zmiešal s bezohľadným činom vandalizmu," povedal vo vyhlásení Mike Cleeland z tamojšieho strediska pre životné prostredie.

 

Odlomené kusy skaly sa podarilo nájsť a Cleeland verí, že odtlačok vedci z múzeí štátu Viktória v Melbourne dokážu zreštaurovať.

 

Správcovia parku tento čin vyšetrujú ako vandalizmus a pátrajú po vinníkoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies