Vandali na koľaje kladú rôzne predmety, ohrozujú životy ľudí

NETKY.SK • 30 November 2016, 14:59 • 2 min
Vandali na koľaje kladú rôzne predmety, ohrozujú životy ľudí

POPRAD/VYDRNÍK – Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) apelujú na vandalov, aby svojim správaním neohrozovali železničnú dopravu a cudzie životy. V úseku medzi Popradom a obcou Vydrník zaznamenali ŽSR v utorok (29. 11.) zrážku vlaku s predmetmi uloženými na traťovej koľaji.

slovakia

left justify in out

"Počas jazdy dvoch vlakov v úseku Poprad-Tatry – Vydrník došlo na prvej a druhej traťovej koľaji k ich nabehnutiu na kamene, drevo a pneumatiky, ktoré boli poukladané na koľajnicových pásoch a v priechodnom priereze traťovej koľaje," uviedla hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková. Podľa jej ďalších slov došlo ku brzdeniu medzi druhým a tretím vozňom na prvom vlaku a medzi tretím a štvrtým vozňom druhého vlaku.

 

"Udalosť sa zaobišla bez zranení a poškodenia majetku dopravcu. Po tomto incidente bola v danom úseku znížená rýchlost po traťovej koľaji na desať kilometrov za hodinu a zavedená opatrná jazda," objasnila hovorkyňa ŽSR.

 

Obdobné udalosti sa opakovali viackrát aj v minulosti. "Medzi neobyčajné môžeme zaradiť zrážky vlakov s predmetmi ako boli toaleta, snehuliak, naukladané tehly či chladnička," vymenovala Pavliková. Pri takejto zrážke dochádza k poškodeniu rôznych častí vlakovej súpravy. Vlak sa môže po zrážke s predmetmi vykoľajiť a ohroziť tak život a zdravie cestujúcich, prípadne narušiť či ohroziť jazdu vlakov po susednej koľaji. "V prípade, že by došlo k vykoľajeniu nákladného vlaku, môže navyše dôjsť k rozsiahlemu znečisteniu životného prostredia, kontaminácii zdrojov pitnej vody, požiarom a zamoreniu ovzdušia," priblížila.

 

ŽSR vyzývajú verejnosť, aby bola všímavá k dianiu na železnici a aby pri zistení podozrivého konania či pohybu cudzích osôb na železnici či v blízkosti majetku ŽSR kontaktovala políciu a pomohla tak eliminovať trestnú činnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies