Vancouver má istý západný titul, bodovalo trio obrancov

NETKY.SK • 30 Marec 2011, 07:52 • 2 min
Vancouver má istý západný titul, bodovalo trio obrancov

Vancouver má istý západný titul, bodovalo trio obrancov - Hokej V jedenástich zápasoch zámorskej hokejovej NHL v noci na stredu body zbierali iba slovenskí obrancovia. Z tria Zdeno Chára, Andrej Meszároš, Andrej Sekera sa prvý presadil strelecky a ďalší d

slovakia

left justify in out

img

V jedenástich zápasoch zámorskej hokejovej NHL v noci na stredu body zbierali iba slovenskí obrancovia. Z tria Zdeno Chára, Andrej Meszároš, Andrej Sekera sa prvý presadil strelecky a ďalší dvaja zaznamenali po jednej gólovej asistencii.

Chára s Meszárošom navyše patria medzi lídrov hodnotení aktivity na ľade (plus/mínus), pričom obaja si zhodne pripísali po tri plusky. Kapitán Bostonu ich má na konte 31, jeho niekdajší spoluhráč z Ottawy obliekajúci v súčasnosti dres Philadelphie o jednu menej a obaja len tesne zaostávajú za vedúcim Fínom Tonim Lydmanom z Anaheimu (33).

Z hľadiska postupu do play off v bohatom programe nepribudol ďalší - v poradí už šiesty tím s istou účasťou, no titul víťaza Západnej konferencie spečatil Vancouver, ktorý po triumfe na ľade Nashvillu (3:1) delia len tri body aj od Prezidentskej trofeje za celkové víťazstvo po základnej časti.

Veľmi blízko mala k bránam play off Tampa Bay, ktorá zdolala Ottawu 5:2, no na potvrdenie rezervácie do nadstavby potrebovala aj víťazstvo Washingtonu nad Carolinou a to sa nestalo. Capitals aj napriek návratu Alexandra Ovečkina do zostavy prehrali po nájazdovom rozstrele 2:3.

Nielen hráčom Hurricanes, ale pre viacero ďaľších ašpirantov na vyraďovačku na východe vliala novú nádej do žíl aj prehra Buffala v Toronte 3:4. Maple Leafs zvládli existenčný duel, naopak Buffalo, ktorému nepomohla ani Sekerova 26. asistencia v sezóne, sa musí naďalej triasť na ôsmom mieste Východnej konferencie.

Na rovnakej pozícii, ale na západe zostalo Chicago, ktoré po víťaznej dráme v Detroite pôsobilo v Bostone unaveným dojmom. O víťazný gól sa postaral v druehj časti Chára, keď úspešne tečoval strelu Patrica Bergerona a pripísal si 14. presný zásah v ročníku. Dvojica slovenských útočníkov v dresoch hostí - Marián Hossa a Tomáš Kopecký skončila s mínuskami. Brankár Bruins Tim Thomas zneškodnil všetkých 32 striel jastrabov a na konte má už deväť čistých kônt.

Meszároš sa 21. asistenciou v ročníku podieľal na triumfe Flyers v šlágri v Pittburghu (5:2). Philadelphia si vďaka tomu upevnila vedúce postavenie vo Východnej konferencii.

Osemzápasovú šnúru prehier prerušili hráči Minnesoty až na ľade St. Louis (3:2 pp a sn). "Celkovo sme nehrali zle, ale príliš často sme mali problémy s vylučovaním. Najmä v závere bolo treba hrať jednoduchšie, no máme aspoň jeden bod," komentoval výsledok slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý si pripísal 26 zákrokov, inkasoval dva góly v riadnom hracom čase a dvakrát ho súperi prekonali aj v rozstrele. Pre oba tímy jestvuje už len teoretická šanca na postup a najmä pre bluesmanov je play off už len čistou utópiou, lebo šesť zápasov pred koncom základnej časti strácajú na Chicago dvanásť bodov.

Výsledky: Toronto - Buffalo 4:3 /za hostí Sekera 0+1/, Pittsburgh - Philadelphia 2:5 /za hostí Meszároš 0+1/, Washington - Carolina 2:3 pp a sn, Columbus - Florida 3:2 pp a sn, Boston - Chicago 3:0 /za domácich Chára 1+0/, Montreal - Atlanta 3:1, Tampa Bay - Ottawa 5:2, St. Louis - Minnesota 2:5 pp a sn /za domácich Halák 26 zákrokov, 2 inkasované góly/, Nashville - Vancouver 1:3, Edmonton - Los Angeles 0:2, Phoenix - Dallas 2:1 pp a sn

Tímy postupujúce do play off:

Východná konferencia: Philadelphia (Meszároš), Washington, Boston (Chára), Pittsburgh

Západná konferencia: Vancouver

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies