Van Riemsdyk vyrovnal rekord v najrýchlejšom góle

NETKY.SK • 29 Marec 2014, 16:26 • 2 min
Van Riemsdyk vyrovnal rekord v najrýchlejšom góle

PHILADELPHIA - Rekordný gól Jamesa van Riemsdyka sa zrodil aj vďaka rýchlosti a pohotovosti jeho spoluhráča Tylera Bozaka.

slovakia

left justify in out

Hokejistom Toronta sa momentálne nedarí, v piatok prehrali vo Philadelphii (2:4) siedmy zápas v rade. Americký útočník James van Riemsdyk mal však aspoň malý dôvod na radosť. Jeho gól, ktorým vyrovnal v druhej tretine na 1:1, padol už štyri sekundy po začiatku prostrednej časti hry. Ide o vyrovnanie absolútneho historického rekordu v strelení najrýchlejšieho gólu po úvodnom buly v niektorej z tretín v zápase NHL. Doterajší rekordný zápis držali Claude Provost z Montrealu a Denis Savard zo Chicaga. Provost skóroval štyri sekundy po začiatku druhej tretiny súboja Montreal - Boston 9. novembra 1957 a Savard strelil gól štyri sekundy po úvodnom buly tretej tretiny zápasu proti Hartfordu Whalers 12. januára 1986.

 

Aktuálny Van Riemsdykov gól sa zrodil aj vďaka rýchlosti a pohotovosti jeho spoluhráča Tylera Bozaka. Ten vyhral úvodné buly v strede klziska, posunul puk do útočnej tretiny, prihral doľava na Van Riemsdyka a ten bez otáľania prekonal Steva Masona v bráne Flyers. "Bozak to urobil parádne. Pred úvodným buly sme sa pozreli jeden na druhého a naznačili si, čo chceme urobiť. Tým, že buly bolo víťazné, náš plán sa mohol zrealizovať. Ja som už len strieľal," komentoval James van Riemsdyk na webovej stránke Maple Leafs.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies