Van Praag naháňa hlasy v kórejskom Soule

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 14:15 • 2 min
Van Praag naháňa hlasy v kórejskom Soule

SOUL - Kandidát na prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Michael van Praag prišiel hľadať podporu do Juhokórejskej republiky.

slovakia

left justify in out

Holanďan zacítil šancu po udalostiach na nedávnom kongrese Ázijskej futbalovej konfederácie, kde sa juhokórejská delegácia dostala do sporu s vedením, ktoré stojí za súčasným šéfom FIFA Seppom Blatterom. Líder Kráľovského holandského futbalového zväzu (KNVB) Van Praag neváhal merať ďalekú cestu do Soulu spolu s trénerom Guusom Hiddinkom, ktorý na majstrovstvách sveta v roku 2002 priviedol juhokórejskú reprezentáciu do semifinále.

 

"Cítim, že kórejská asociácia má veľmi jasnú predstavu o budúcom smerovaní FIFA. V mnohom sa zhoduje s mojimi myšlienkami," dodal Van Praag. 

Blatter sa usiluje o piaty štvorročný mandát, jeho súpermi sú aj bývalý portugalský reprezentant Luís Figo a viceprezident FIFA a jordánsky princ Ali Bin Al-Husejn. Voľby sa uskutočnia 29. mája. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies