Van Persieho gól zarezal Arsenal , Wenger: Boli sme nervózni

NETKY.SK • 11 November 2013, 11:47 • 2 min
Van Persieho gól zarezal Arsenal , Wenger: Boli sme nervózni

MANCHESTER - Futbalisti Manchestru United sa po cennej výhre 1:0 nad Arsenalom Londýn dostali v tabuľke Premier League na piate miesto, pričom na vedúcich "kanonierov" strácajú päť bodov. Rozhodujúci gól na Old Trafforde dal bývalý hráč Arsenalu Robin van Persie, ktorý skóroval vo všetkých troch vzájomných dueloch od prestupu k United.

slovakia

left justify in out

O výsledku zápasu rozhodla 27. minúta. Na strieľaný center Wayna Rooneyho z rohového kopu si najlepšie vyskočil van Persie a hlavou dal gól svojmu bývalému zamestnávateľovi. Pre holandského legionára, ktorý prišiel do Manchestru United v roku 2012 za 24 miliónov libier, to bol siedmy ligový zásah v sezóne. 

"Veľkí hráči dávajú veľké góly. Dosiahli sme dobrý výsledok. Arsenal hrá v tejto sezóne v oslnivej forme a museli sme podať veľmi kvalitný výkon, aby sme získali tri body," povedal tréner United David Moyes. "Domnievam sa, že sme začali dobre v úvodných 20-30 minútach. Nakoniec nám naše nasadenie, zanietenosť a dobrá hra pomohli, aby sme v druhom polčase zvládli tlak súpera."

Menej dôvodov na radosť mal tréner lídra Premier League Arsene Wenger, ktorého zverenci ukončili sériu 15 zápasov bez prehry na súperových ihriskách vo všetkých súťažiach. "Najmä v prvom polčase som cítil príliš veľkú nervozitu z našej strany. Príliš sme sa ponáhľali a strácali sme veľa lôpt. V druhom polčase, keď sme hrali kompaktne sme mali niekoľkokrát veľmi blízko ku gólu. Nepodarilo sa nám to však a na Old Trafforde sme už dlho nevyhrali," skonštatoval francúzsky kouč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies