Van Persie sa už nemôže dočkať Španielov

NETKY.SK • 9 Jún 2014, 17:25 • 2 min
Van Persie sa už nemôže dočkať Španielov

SALVADOR - Už druhý hrací deň svetového šampionátu vo futbale v Brazílii prinesie šláger ako hrom - reprízu finále spred štyroch rokov.

slovakia

left justify in out

V piatok 13. júna v Arene Fonte Nova v Salvadore v B-skupine na seba narazia obhajcovia titulu Španieli a neúspešní finalisti z Holandska.

 

"Napätie stúpa a všetci to cítime. Sme pripravení pobiť sa o dobrý výsledok. Už sa nemôžem dočkať," vyhlásil holandský kapitán Robin van Persie. Skúsený 30-ročný útočník Manchestru United by mal byť jedným z tromfov výberu trénera Louisa van Gaala na svetovom šampionáte. V súvislosti s ním sa v poslednom čase hovorilo o nie najlepšom zdravotnom stave, konkrétne problémových slabinách. "Trénoval som naplno a cítim sa dobre. Všetko je však relatívne. V podstate platí, že za predchádzajúcich päť rokov si nespomínam na obdobie, keď som bol zdravotne úplne v poriadku a nič ma nebolelo," cituje niekdajšieho kanoniera Arsenalu nemecký Kicker. 

 

Tréner "oranjes" Luis van Gaal má podľa domácich médií už len jednuneistotu v zostave na otvárací duel proti Španielom. Post defenzívneho stredopoliara by mal popri Nigelovi de Jongovi zastávať jeden z dvojice Jonathan de Guzmán - Jordy Clasie. Guzmán trénoval v uplynulých dňoch na štadióne Flamenga v Riu de Janeiro len individuálne. Ťažilo ho zranenie stehenného svalu. "Jeho stav sa zlepšuje rýchlejšie, ako sme očakávali. Nie je vylúčené, že v piatok nastúpi," povedal o stredopoliarovi Swansea Louis van Gaal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies