Van Persie prekonal Kluivertov rekord

NETKY.SK • 12 Október 2013, 09:31 • 2 min
Van Persie prekonal Kluivertov rekord

AMSTERDAM - Futbalový útočník Robin van Persie je novým rekordérom v počte strelených gólov v reprezentácii Holandska.

slovakia

left justify in out

Hráč Manchestru United sa tešil v piatkovom zápase kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta proti Maďarsku (8:1) z hetriku a momentálne má na svojom konte už 41 reprezentačných gólov. Doterajší rekord držal Patrick Kluivert, ktorý konto súperových brankárov zaťažil v medzištátnych zápasoch 40-krát. Kluivert sledoval súboj z holandskej lavičky ako asistent trénera Louisa van Gaala a krajanovi k prekonaniu rekordu ihneď zablahoželal. "Mám veľkú radosť z víťazstva, hry i rekordu, keďže som takmer pre zdravotné problémy na zápas nenastúpil. O štarte som sa rozhodol len hodinu pred zápasom, aj keď som sa počas týždňa intenzívne pripravoval," uviedol van Persie.

Van Persie potreboval na 41 presných zásahov 79 reprezentačných zápasov. V súčasnej kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta 2014 sa mu darí, dal v nej v deviatich súbojoch jedenásť gólov. "Rekordy sú tu na to, aby sa prekonávali. S Robinom pracujem pred každým medzištátnym zápasom a teším sa, že práve on môj rekord pokoril. Držal som ho desať rokov a som na to poriadne hrdý," zareagoval Kluivert. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies