Van Persie: Louis Van Gaal mi nikdy úprimne nedal šancu

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 10:43 • 2 min
Van Persie: Louis Van Gaal mi nikdy úprimne nedal šancu

ISTANBUL - Holandský futbalový útočník Robin van Persie sa domnieva, že zo strany trénera Manchestru United Louisa van Gaala nikdy úprimne nedostal šancu, aby mohol dokázať, že si zaslúži zostať na Old Trafforde. Tridsaťjedenročný zakončovateľ pred niekoľkými dňami podpísal štvorročný kontrakt s tureckým klubom Fenerbahce Istanbul.

slovakia

left justify in out

"Poznám Louisa ako trénera národného tímu a neskôr aj ako kouča na klubovej úrovni," uviedol Van Persie pre The Sunday Times.

 

"Stále som veril, že by sme mohli začať úplne od nuly, ale pri ňom to nebolo možné. Utvoril si o mne svoj názor. Keď prišiel k holandskej reprezentácii, povedal mi: ´Si útočník číslo tri´. Akceptoval som to a postupne som sa prepracoval na jeho prvú voľbu a kapitána Holandska," doplnil Van Persie.

 

"Ako skúseného hráča sa ma snažil odstaviť na vedľajšiu koľaj. Nehneval som sa, ale nie som hlúpy," pokračoval Van Persie, ktorý za zlom vo vzťahu k Van Gaalovi označil aprílový ligový duel proti FC Chelsea (0:1). Van Persie ho celý presedel na lavičke. "Toto bol jeden z prvých signálov, že sa veci neuberajú správnym smerom. Poprosil som ho, aby som si mohol ísť zahrať za rezervu. Chcel som byť v zápasovom rytme aspoň na niekoľko minút. V ďalšom zápase ma však opäť posadil na lavičku. Všetci v klube videli, že vzťah medzi mnou a Louisom sa zmenil. V tej chvíli som však na odchod nemyslel. Moja manželka a deti boli v Manchestri šťastní," uzavrel Van Persie.

 

Rodák z Rotterdamu prišiel do tímu United v roku 2012 z Arsenalu Londýn za 22,5 milióna libier, za "červených diablov" odohral celkovo 105 zápasov a dal 57 gólov. Uplynulá sezóna pod vedením Louisa van Gaala mu nevyšla, čo umocnilo špekulácie o jeho odchode z Manchestru. V Premier League strávil Van Persie celkovo jedenásť sezón. Holanďan sa stal druhým hráčom United, ktorý prestúpil počas leta do Fenerbahce. Už skôr sa do Turecka sťahoval portugalský reprezentant Nani.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona