Van Nistelrooy opustil Manchester United potom, čo napadol Cristiana Ronalda

NETKY.SK • 6 November 2015, 17:12 • 2 min
Van Nistelrooy opustil Manchester United potom, čo napadol Cristiana Ronalda

MANCHESTER – Podľa španielskeho futbalového odborníka Guillema Balagueho, bývalý holandský futbalista Ruud van Nistelrooy upadol do nemilosti Sira Alexa Fergusona potom, čo nezvládol frustráciu a na tréningu kopol Cristiana Ronalda.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdeväťročný Van Nistelrooy opustil Old Trafford za nejasných okolností, keď už niekoľko týždňov pred jeho odchodom kolovali rôzne špekulácie, že jeho vzťahy s trénerom Sirom Alexom Ferguson ochladli. Tieto tvrdenia holandský útočník často popieral.

 



Balague vo svojej novej knihe Cristiano Ronaldo: The Biography odhalil, že Van Nistelrooy mal počas tréningu konflikt s mladým Cristianom Ronaldom a nakoniec ho v roku 2006 predali do Realu Madrid.

"S týmto chlapcom ja hrať nemôžem. Nevie ani prihrať loptu," často kričal Van Nistelrooy počas tréningov. "Nemôžem si nabiehať na loptu, pretože on ju neprihrá."

V rovnakej knihe Balague prináša aj výpoveď Ria Ferdinanda, ktorý si spomína na Van Nistelrooyovu nespokojnosť s Cristianom Ronaldom. Ferdinand si myslí, že Van Nistelrooy si zvykol na presné prihrávky Davida Beckhama a nevedel sa prispôsobiť schopnostiam Ronalda.

Rovnaký názor mal aj bývalý brankár Edwin van der Sar: "Myslím, že Ruud bol zvyknutý na prihrávky Davida Beckhama, ktorý prihrával loptu vždy keď ju mal. David nemal rýchlosť, aby dokázal obísť súpera, tak musel robiť niečo iné. Ronnie mal rýchlosť a triky."

 

img

"Mali medzi sebou niekoľko konfliktov," pokračoval Ferdinand. "Ruud Van Nistelrooy raz kopol Ronalda aja som mu to vrátil, len aby som Ronnieho ochránil. Ruud ma potom chcel udrieť, zahnal sa, ale minul."

Po tomto incidente už Van Nistelrooy nenastúpil na zápas a už nikdy sa neobjavil ani v drese Manchestru United.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies