Van Nistelrooy bude pomáhať Hiddinkovi

NETKY.SK • 21 Marec 2014, 13:59 • 2 min
Van Nistelrooy bude pomáhať Hiddinkovi

AMSTERDAM - Tridsaťsedemročný Ruud van Nistelrooy je bývalým kanonierom Den Boschu, Heerenveenu, PSV Eindhoven, Manchestru United, Realu Madrid, Hamburgu a Málagy, kariéru ukončil predvlani v máji.

slovakia

left justify in out

Niekdajší hviezdny holandský futbalový útočník Ruud van Nistelrooy bude z pozície asistenta pomáhať koučovi Guusovi Hiddinkovi pri reprezentácii "Oranjes". Informáciu priniesol portál AD.

 

Tridsaťsedemročný Van Nistelrooy je bývalým kanonierom Den Boschu, Heerenveenu, PSV Eindhoven, Manchestru United, Realu Madrid, Hamburgu a Málagy. Kariéru ukončil predvlani v máji. V najcennejšom drese nastúpil v 70 zápasoch a nastrieľal 35 gólov. 

 

Ako je známe, Hiddink po MS 2014 v Brazílii údajne bude nástupcom avizovane odchádzajúceho Louisa van Gaala. Šesťdesiatsedemročný kouč to nedávno predznamenal pre televíznu stanicu NOS. Národný zväz KNVB túto informáciu zatiaľ nepotvrdil. 

 

Hiddink viedol holandskú reprezentáciu v rokoch 1995 - 1998 a s mladým a talentovaným mužstvom sa prebojoval do semifinále MS 1998 vo Francúzsku, kde stroskotal v rozstrele z 11 m na neskoršom neúspešnom finalistovi Brazílii. V rokoch 2006 - 2010 trénoval "zbornú" Ruska (vrátane epizódy v FC Chelsea), následne pôsobil pri tureckej reprezentácii a v klube Anži Machačkala. 

KNVB vraj dosiahol dohodu o zotrvaní v realizačnom štábe s Dannym Blindom. Naopak, Jaap Stam aj Giovanni van Bronckhorst sa rozhodli naďalej pôsobiť v zázemí klubov Ajax Amsterdam, resp. Feyenoord Rotterdam. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies