Van Marwijk nepovedie Kóreu, hľadanie nového kouča pokračuje

NETKY.SK • 18 August 2014, 10:41 • 2 min
Van Marwijk nepovedie Kóreu, hľadanie nového kouča pokračuje

SOUL - Holanďan Bert van Marwijk nebude novým trénerom futbalistov Kórejskej republiky. Vedenie Kórejskej futbalovej asociácie (KFA) oznámilo, že rokovania s bývalým koučom národného tímu oranjes neboli úspešné a že skúsený kormidelník napokon ich ponuku odmietol.

slovakia

left justify in out

Šéf technickej komisie KFA Lee Yong-soo pre agentúru Reuters uviedol, že Kórejčania sa aj naďalej budú obzerať po novom trénerovi v zahraničí. Van Marwijk, ktorý doviedol Holandsko na MS 2010 v JAR až do finále, dostal podľa Lee Yong-sooa málo času na rozhodovanie. K jeho odmietnutiu prispel aj fakt, že mal rozdielne predstavy o príprave národného tímu na dôležité zápasy. V neposlednom rade bolo problémom aj daňové zaťaženie jeho prípadného platu. "Mrzí nás, že rokovania s  Bertom van Marwijkom nedopadli podľa našich predstáv. Tlačil nás čas a preto sme mu povedali, aby sa rozhodol počas víkendu. Jeho odpoveď bola napokon záporná. Svoju úlohu zohrali viaceré faktory," uviedol Lee Yong-soo, ktorý dodal, že KFA teraz bude rokovať nie výhradne s jedným, ale s viacerými kandidátmi na post trénera. Ten naposledy  zastával Hong Myung-bo, ale po neúspešnom vystúpení Kórejskej republiky na MS v Brazílii na svoju funkciu rezignoval.
      

Kórejčanov čakajú začiatkom septembra prípravné stretnutia proti Venezuele a Uruguaju. "Dovtedy máme čas na nájdenie nového trénera. Verím, že nájdeme úspešného kandidáta s dostatočnými skúsenosťami a kvalitami," dodal Lee Yong-soo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies