Van Kessel sa v Slavii uviedol na výbornú, zožal ovácie fanúšikov

NETKY.SK • 22 Júl 2016, 12:41 • 2 min
Van Kessel sa v Slavii uviedol na výbornú, zožal ovácie fanúšikov

PRAHA - Prvý zápas v novom drese, prvý gól aj víťazstvo a k tomu postup do 3. predkola Európskej ligy UEFA. Holandský futbalista Gino van Kessel vo štvrtok dokázal, že chce do bodky naplniť ambície "zošívaných", ktorí od neho očakávajú najmä gólovú produktivitu. Po rozhodujúcich momentoch zožal prvýkrát ovácie od slušne zaplneného Edenu.

slovakia

left justify in out

Van Kessel pritom prišiel do Slavie len minulý týždeň za 30 miliónov českých korún. Premiérovo si červeno-biely dres obliekol vo štvrtkovej odvete 2. predkola proti Levadii Tallinn a výrazne sa podieľal na víťazstve 2:0. Vďaka tomu Slavia napriek prehre 1:3 v prvom vzájomnom dueli postúpila ďalej. Pozápasové hodnotenie začal Holanďan sebakriticky. "Nedarilo sa mi v súbojoch jeden na jedného, nevychádzali mi ani centre. Ale som šťastný za gól aj asistenciu, pretože som bol pre tím dôležitý. Dúfam, že svoje kvality ešte ukážem. Bol to pre mňa dobrý štart," uviedol podľa idnes.cz po zápase Van Kessel.

 

Ihneď po podpise zmluvy so Slaviou sa začal zaujímať o štvrtkového súpera pražského klubu. Levadiu mal tak vďaka prvému vzájomnému duelu spred týždňa zmapovanú. "Pozrel som sa na zápas na internete a videl som, že Slavia mala veľa šancí a že domáca odveta môže pokojne skončiť aj 5:0. Nakoniec nám stačilo 2:0, zvládli sme to a ideme ďalej," dodal holandský krídelník.

 

Už v prvom zápase na novom pôsobisku sa Van Kessel zapísal na výbornú. Obľúbili si ho aj diváci, ktorí mu počas stretnutia venovali niekoľko individuálnych ovácií. "Atmosféra bola skvelá, prišlo skoro pätnásť tisíc divákov. Bolo úžasné, ako skandovali moje meno. Aj oslava po zápase bola fantastická," doplnil Van Kessel. Celý zápas však nevydržal a v 71. minúte išiel z ihriska dole. Príčinou ale nebolo zranenie či slabá výkonnosť. "Striedal som, pretože ma chytil kŕč. Nespal som dobre pred zápasom, asi som mal zlú posteľ," dodal s úsmevom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies