Van Kessel: Máme skvelý tím, už musíme postúpiť

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 13:11 • 2 min
Van Kessel: Máme skvelý tím, už musíme postúpiť

BRATISLAVA - Jarná nezdolanosť futbalistov Ružomberka a celkovo deväťzápasová šnúra bez prehry sa skončila na pôde úradujúceho majstra a držiteľa double z uplynulého ročníka AS Trenčín. Zverenci trénera Ladislava Pecka nestačili v stredajšom prvom semifinále slovenskej pohárovej súťaže Slovnaft Cup 2015/2016 a favoritovi podľahli pod Čákovým hradom vysoko 1:5.

slovakia

left justify in out

Hetrik v drese domácich dosiahol holandský krídelník Gino van Kessel, raz skórovali Nigérijčan Samuel Kalu a Lukáš Skovajsa. Za MFK znížil v 62. min na 1:2 Štefan Zošák z pokutového kopu. "Ukázalo sa, že sme chceli lietať vyššie, a tak sme aj dopadli. Aj so mnou sme už asi boli trošku vysoko. Musíme sa zasa dostať viac na zem, sústrediť sa na ligu a podávať také výkony, aby sme zbierali body. Ja i niektorí hráči proti Trenčínu chceli hrať niečo, na čo nemáme. Keď súperovi ako je AS prihráte z piatich gólov na štyri, tak to potom takto dopadne," priznal v pozápasovom hodnotení kormidelník "Ruže" L. Pecko. K jeho slovám sa pridal skúsený 30-ročný stopér MFK Ján Maslo, ktorý pre portál fortunaliga.sk skonštatoval: "Myslím si, že naša prehra je krutá, ale asi zaslúžená. Trenčín bol určite lepší. Chceli sme uhrať prijateľný výsledok, žiaľ, nepodarilo sa. V odvete sa pokúsime o malý zázrak, ale bude to veľmi ťažké. Domáci potrestali množstvo našich chýb, ktoré sme urobili v tomto pohárovom zápase."

 

V tábore AS zavládla pochopiteľne úplne iná nálada. Na odvetný semifinálový súboj Slovnaft Cupu, ktorý bude pod Čebraťom v stredu 13. apríla o 17.00 h, odcestuje výprava Trenčína s výrazným štvorgólovým náskokom. "Z našej strany bol výborný vstup do stredajšieho zápasu. Podarilo sa nám streliť rýchlo gól, čo sme aj chceli. Boli sme silní s loptou, súper sa trochu zatiahol. Hľadali sme cesty, ako sa dostať za jeho chrbát, najmä cez krídelné priestory, čo sa nám darilo najmä po ľavej strane. Kalu bol veľmi nebezpečný," uviedol na webe trenčianskeho klubu tréner AS Martin Ševela a doplnil: "Po zmene strán sme chceli streliť tretí gól, ale úvod druhého polčasu nám nevyšiel. Ružomberok prebral iniciatívu, vysunul sa vyššie a začal nám robiť problémy - znížil z penalty. Kontaktný gól naše mužstvo prebral, som rád, že sa tak stalo aj v prípade Van Kessela. Mal som s ním pred týmto pohárovým zápasom súkromnú debatu medzi štyrmi očami, asi to padlo na úrodnú pôdu. Rád by som, keď v tom bude pokračovať a svojimi gólmi nám pomôže pri naplnení cieľov. Ešte na nás čaká odveta v Ružomberku a my sa na ňu musíme nachystať."

 

Hrdinom duelu bol s tromi gólmi spomenutý Gino van Kessel. "Som skutočne veľmi spokojný. Vyhrali sme štvorgólovým rozdielom a podarilo sa mi streliť prvý hetrik na profesionálnej úrovni. Som šťastný za celý kolektív, aj za seba samého," citovala oficiálna internetová stránka trenčianskeho klubu slová holandského legionára AS. Rýchlonohý reprezentant Curacaa presne namieril v 24., 68. a 82. min, podľa jeho slov však dôležitým momentom bol expresný vedúci gól v 3. min, o ktorý sa zaslúžil jeho spoluhráč Kalu. "Skorý presný zásah nás nakopol. O Ružomberku šli dobré chýry, veď päť víťazstiev a jedna jarná remíza vzbudzujú rešpekt. Zápasu sme sa však zhostili dobre a potvrdili, že máme chuť obhájiť minuloročný úspech," poznamenal 23-ročný rodák z Alkmaaru Van Kessel, ktorý je pred odvetou optimista: "Máme skvelý tím, hladný po úspechoch. Ak doma vyhráme takýmto rozdielom, už jednoducho musíme postúpiť do finále."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies