Van Garderen je novým lídrom USA Pro Challenge

NETKY.SK • 23 August 2013, 08:18 • 2 min
Van Garderen je novým lídrom USA Pro Challenge

BEAVER CREEK - Američan Tejay van Garderen sa stal novým lídrom cyklistických pretekov USA Pro Challenge v Colorade. Dvadsaťpäťročný jazdec tímu BMC vyzliekol zo žltého dresu vo štvrtkovej kráľovskej 4. etape zo Steamboat Springs do Beaver Creeku (165,6 km) doterajšieho vedúceho muža Lachlana Davida Mortona.

slovakia

left justify in out

Van Garderen prišiel do cieľa 4. etapy na 2. mieste hneď za jej víťazom Janierom Acevedom z Kolumbie. O 13 sekúnd zaostal Mathias Fränk, ktorý je naďalej na celkovom 2. mieste výsledkovej listiny. Peter Sagan v náročnej kopcovitej etape s piatimi horskými prémiami šetril sily a do cieľa prišiel so stratou. Naďalej je lídrom bodovacej súťaže. 

Van Garderen a Acevedo zaútočili jedenásť kilometrov pred cieľom v predposlednom kopci dňa. Náskok na prenasledovateľov si udržali aj v náročnom zjazde po mokrej vozovke. 

Výsledky - USA Pro Challenge: 
4. etapa (Steamboat Springs - Beaver Creek, 165,6 km): 
1. Janier Acevedo (Kol.) Jamis-Hagens Berman 4:09:08 h, 2. Tejay van Garderen (USA) BMC rovnaký čas, 3. Mathias Fränk (Švaj.) BMC +13 s, 4. Thomas Danielson (USA) Garmin-Sharp +22, 5. Gregory Brenes (Kost.) Champion System +1:07 min, 6. Damiano Caruso (Tal.) Cannondale +1:28 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies