Van Gaalova taktika slávila úspech: Toľko gólov som nečakal

NETKY.SK • 14 Jún 2014, 12:25 • 2 min
Van Gaalova taktika slávila úspech: Toľko gólov som nečakal

SALVADOR - Na trénera Louisa van Gaala čakalo v otváracom zápase Holanďanov proti Španielom na futbalovom šampionáte v Brazílii príjemné prekvapenie.

slovakia

left justify in out

Minimálne s jedným gólom do siete Ikera Casillasa pred stretnutím síce počítal, no päť presných zásahov vysoko predčilo jeho očakávania. Hráčom dokonale vlial do krvi svoju predstavu nového systému hry, ktorý stačil na kráľov svetového futbalu z uplynulých šiestich rokov.
      

Skúsený tréner, ktorý od leta zasadne na lavičku Manchestru United, bol z gólovej kanonády svojich zverencov v druhom polčase príjemne prekvapený. "Nečakal som takýto výsledok a už vôbec nie toľko gólov. Máme však hráčov, ktorí vedia otáčať zápasy," uviedol po stretnutí Van Gaal. Triumf 5:1 nad úradujúcimi svetovými šampiónmi bol pre neho aj osobným úspechom. Už pred stretnutím totiž oznámil základnú jedenástku, nebránil sa ozrejmeniu spôsobu hry a novinárom povolil natáčať celý priebeh predzápasového tréningu. Taktika sa mu vyplatila a úspešne tak poslal signál všetkým, ktorí tento ťah kritizovali. "Splnili sme všetko tak, ako sme si povedali. Keď máte hráčov ako Arjen Robben, Robin van Persie či Wesley Sneijder, všetko sa dá dosiahnuť a vždy máte šancu," dodal.
      

Práve Robben s Van Persiem ho obaja podržali dvomi presnými zásahmi. Medializovaná zmena taktiky tak bola zárukou úspechu. "Na doladenie nového systému hry sme mali len päť týždňov. V kvalifikácii sme hrali 4-3-3. Rozostavenie 3-5-2 nám síce nie úplne vychádzalo v prípravných dueloch proti Ekvádoru, Ghane či Walesu, ale pracovali sme na jeho zlepšení tak tvrdo, že nakoniec systém slávil úspech," uznal 62-ročný kouč.
      

"Oranjes" pôsobili od úvodu ťažkého zápasu zakríknuto a nedarilo sa im presadiť výraznejšie. Napriek tomu si na svoje chvíle počkali a všetky ponúknuté príležitosti dokonale využili. "Hráči si verili. Potom ich aj lopta poslúchala a v záverečných 20 minútach sme ukázali obrovskú pohodu. Mohli ste vidieť, ako dobre nám to potom išlo," uviedol Van Gaal a k blížiacemu sa stredajšiemu zápasu s Austráliou dodal: "V porovnaní s týmto duelom to už bude úplne iný príbeh."  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies