Van Gaal: Valencia je pre Garyho Nevilla veľkou výzvou

NETKY.SK • 4 December 2015, 18:39 • 2 min
Van Gaal: Valencia je pre Garyho Nevilla veľkou výzvou

MANCHESTER - Tréner futbalistov anglického klubu Manchester United Louis van Gaal si myslí, že niekdajší hráč "červených diablov" Gary Neville stojí pred veľkou výzvou, čo sa týka koučovania španielskeho tímu FC Valencia.

slovakia

left justify in out

Ako je známe, 40-ročný Angličan sa v stredu stal novým kormidelníkom mužstva zo štadióna Mestalla po tom, ako pred niekoľkými dňami skončil vo funkcii Portugalčan Nuno Espirito Santo. Niekdajší kapitán Manchestru United dostal zmluvu do konca tejto sezóny, jedným z asistentov bude jeho mladší brat Phil.
"Valencia je v Španielsku veľmi veľký klub s bohatou históriou. Získala množstvo trofejí. Pre Garyho je to významný krok a veľká výzva. Teším sa z toho a zároveň som veľmi zvedavý, ako si bude počínať," vyhlásil podľa BBC Sport 64-ročný rodák z Amsterdam Van Gaal.


"Spočiatku to bude mať veľmi ťažké. Nehovorí po španielsky. Nablízku však bude mať brata Phila, ktorý týmto jazykom rozpráva plynule," doplnil Van Gaal.


Gary Neville zažije súťažnú premiéru v stredu 9. decembra v Lige majstrov doma proti francúzskemu tímu Olympique Lyon. Valencia ešte má šancu na postup z H-skupiny do jarného osemfinále LM, v horšom prípade zamieri z tretej priečky do šestnásťfinále Európskej ligy.


Valenciu v sobotu čaká prestížny domáci ligový duel s FC Barcelona (20.30 h), lídrom Primera División po 13. kole. Tento duel ešte odkoučuje Phil Neville. Tím figuruje na 9. priečke v 20-člennej tabuľke. Nazbieral 19 bodov za bilanciu 5-4-4 pri skóre 17:10.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies