Van Gaal sklamaný z konca ManUtd v pohári: Šťastiu musíme ísť oproti

NETKY.SK • 29 Október 2015, 09:40 • 2 min
Van Gaal sklamaný z konca ManUtd v pohári: Šťastiu musíme ísť oproti

MANCHESTER - Futbalisti Manchestru United stratili možnosť pobiť sa o zisk anglického Ligového pohára. Po bezgólových 120-tich minútach na Old Trafford nezvládli vo 4. kole jedenástkový rozstrel s FC Middlesbrough a rovnako ako vlani v súťaži predčasne skončili. Tréner Louis van Gaal netajil obrovské sklamanie z vypadnutia, ale aj prístupu niektorých hráčov.

slovakia

left justify in out

Základnú jedenástku na zápas pritom vytvoril z futbalistov, ktorí v dueloch najvyššej súťaže a Ligy majstrov dosiaľ veľa príležitostí nedostali. United sa dlho trápili v zakončení a v druhom polčase stáli viackrát na prahu vypadnutia. Zvýšená aktivita im nestačila na víťazný gól ani počas predĺženia, v ktorom herne dominovali. V následnom jedenástkovom rozstrele prehrali 1:3, keď zaváhala až trojica skúsených hráčov Wayne Rooney, Michael Carrick a Ashley Young. "Sme veľmi sklamaní. Keď si predstavím, ako ľahko sme zahodili obrovské množstvo šancí rozhodnúť, nezostáva mi nič iné, len obrovské sklamanie," konštatoval pre oficiálny klubový web Van Gaal.

 

Jeho tím odohral na Old Trafforde dva zápasy za sebou, no ani v jednom neskóroval. Najskôr sa v nedeľu rozišiel bez gólov v derby s mestským rivalom zo City, následne v stredu nedobyl ani druholigový Middlesbrough. "Tento problém musíme čím skôr vyriešiť. Aj proti Manchestru City sme mali viac šancí, ktoré sa musia skončiť gólom. Niektorí naši hráči ho však pre rôzne okolnosti dať nedokážu, a to je trošku frustrujúce," dodal.

 

"Červení diabli" tento rok neodčinili vlaňajší výbuch z 2. kola pohára, v ktorom podľahli treťoligovému Milton Keynes Dons 0:4. Van Gaal mal zápas v čerstvej pamäti. "Minulý rok sme skončili už v prvom našom zápase, teraz sme sa dostali do osemfinále a mali sme vyhrať. Možno nám chýbalo aj trošku šťastia, no musíme mu ísť oproti," dodal holandský kouč. Zo základnej zostavy tímu vypadlo viacero hráčov na čele s Memphisom Depayom, ktorý v uplynulých dueloch výkonnostne zaostal za očakávaniami. Naopak, častejšie sa v základe objavuje Jesse Lingard.

 

"Výkony niektorých hráčov ma potešili, ďalšie zasa výrazne sklamali. Taký je však život trénera," dodal Van Gaal.

 

Oživením stredajšieho duelu bolo približne 10-tisíc fanúšikov Middlesbrough, ktorí zborovo na začiatku stretnutia rozsvietili svoje mobilné telefóny. Chceli tým vyjadriť protest voči hromadnému prepúšťaniu zamestnancov z fabriky na výrobu ocele.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona