Van Gaal priletí v stredu do Manchestru, priaznivci United sú v očakávaní

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 15:07 • 2 min
Van Gaal priletí v stredu do Manchestru, priaznivci United sú v očakávaní

MANCHESTER - Louisa van Gaala čaká po zisku bronzových medailí s reprezentáciou Holandska na futbalových MS ďalšia veľká výzva. Fanúšikovia Manchestru United, v ktorých stále pretrváva pocit sklamania z neúspešnej sezóny, sú v očakávaní a tešia sa na prácu skúseného taktika. Po podpise trojročnej zmluvy priletí Van Gaal do nového pôsobiska v stredu.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatdvaročný kormidelník získal na nedávno skončenom šampionáte okrem skalpu obhajcov titulu Španielov a iných tímov aj uznanie po triumfe nad Brazíliou v boji o 3. miesto (3:0). Hneď po MS ho čaká neľahká úloha na lavičke "červených diablov", ktorých fanúšikovia zažili v uplynulom ročníku pod Davidom Moyesom veľké sklamanie z neúspechu vo všetkých súťažiach.

 

V očakávaní sú aj ďalší priaznivci United po celom svete. Van Gaalova reputácia nabrala na sile, keď sa práve počas MS prezentoval niekoľkými úspešnými taktickými ťahmi - od rýchleho prebudovania herného systému až po prekvapivú zmenu brankárov pred penaltovým rozstrelom v osemfinále proti Kostarike. "Náš úspech bol z väčšej časti výsledkom práce trénera. Pri svojich taktických ťahoch veril každému, koho sa zmena týkala," cituje agentúra Reuters slová Wesleyho Sneijdera po návrate z Brazílie. Nový šéf lavičky Manchestru United sa navyše nebál dať priestor mladým, neskúseným hráčom ako Memphis Depay či Jordy Clasie. 

 

S dvadsaťnásobným anglickým majstrom uzavrel počas šampionátu trojročný kontrakt. Na výzvu vrátiť klub späť do horných poschodí tabuľky sa už teší. "Bude to vzrušujúce," uviedol pre holandskú televíziu Van Gaal, ktorý sa tak na klubovú úroveň vrátil znova od roku 2011. Vtedy viedol nemeckého giganta Bayern Mníchov.

 

Svojmu novému zamestnávateľovi sa venoval aj napriek vrcholným reprezentačným povinnostiam. Manchester už získal do svojich radov Andera Herreru z Athletic Bilbao a Lukea Shawa zo Southamptonu. Podľa špekulácií sa snažil Van Gaal priniesť na Old Trafford aj hráčov z národného výberu, skloňovali sa napríklad mená Arjena Robbena či práve Sneijdera. Rovnakým ťahom s angažovaním holandských reprezentantov sa prezentoval aj pred viac ako desiatimi rokmi v Barcelone, za svoje nákupy však vtedy čelil ostrej kritike. "V kabíne sa rozprávali siedmi hráči po holandsky iba medzi sebou. Nebola to dobrá situácia, myslím, že Louis to nespraví znova," uviedol v komentári pre televíziu NOS bývalý holandský reprezentant Ronald de Boer.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona