Van Gaal po prehre v Bournemouthe: Bol to najťažší týždeň v sezóne

NETKY.SK • 13 December 2015, 11:52 • 2 min
Van Gaal po prehre v Bournemouthe: Bol to najťažší týždeň v sezóne

BOURNEMOUTH - Štyri dni po vypadnutí z Ligy majstrov prišla ďalšia rana.

slovakia

left justify in out

Futbalisti Manchestru United prehrali v Bournemouthe 1:2 a v tabuľke najvyššej anglickej súťaže klesli na štvrté miesto. Tréner Louis Van Gaal priznal, že uplynulý týždeň bol pre "červených diablov" najťažší v tejto sezóne, svojmu mužstvu však vyjadril podporu.

 

"Počas mojej trénerskej kariéry sa mi nestávalo často, že som so svojimi tímami ťahal šnúru prehier. Mal som pocit, že by sme na pôde nováčika mohli vyhrať, druhý inkasovaný gól však pochoval naše nádeje. Nedokázali sme zareagovať a odchádzame s prázdnymi rukami. Chýbal nám aj kúsok šťastia. Proti Bournemouthu sa hrá ťažko. Je to tím, ktorý drží spolu a vždy sa usiluje o pressing," povedal holandský kormidelník pre britské médiá.

 

Van Gaala potešili výkony mladíkov v obrane. "Najmä 18-ročný Cameron Borthwick-Jackson podal veľmi dobrý výkon, počínal si ako skúsený harcovník. Nemyslím si, že pod našu prehru sa podpísali zranenia. Ukázali sme charakter a odhodlanie. Chlapcom som po zápase v šatni povedal, že sa nemajú za čo hanbiť. Chápem, že od takého veľkého klubu, akým je Manchester United, sa očakávajú výsledky a tlak na moju osobu sa bude stupňovať. Je to o tom, či vedenie klubu trénerovi dôveruje alebo nie, to je najdôležitejšie."

 

O triumfe Bournemouthu rozhodol nórsky reprezentačný útočník Josh King, ktorý počas päťročného pôsobenia na Old Trafford neodohral za prvý tím ManU ani jediný zápas. "Tento gól má pre mňa obrovský význam. Dlho som sa snažil presadiť sa v jednom z najslávnejších klubov v Európe, no nepodarilo sa mi to. Teraz som im strelil rozhodujúci gól, je to ako sen. Pre zranenia nám chýbali Tommy Elphick i Callum Wilson, napriek tomu sme dokázali vyhrať. Spravili sme ďalší dôležitý krok k tomu, aby sme sa udržali medzi elitou."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies