Van Gaal odhadol kľúčový moment, 'Socceroos' mali úspech na dosah

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 12:59 • 2 min
Van Gaal odhadol kľúčový moment, 'Socceroos' mali úspech na dosah

PORTO ALEGRE - Tréner holandskej futbalovej reprezentácie Louis van Gaal presne odhadol moment, po ktorom si už bol istý, že jeho tím v stredajšom súboji na MS v Brazílii proti Austrálii uspeje.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak necelých 20 minút pred koncom inak vyrovnaného duelu v Porto Alegre.
     

Austrálčania zaváhali v stopercentnej šanci, keď Tommy Oar namiesto strely volil prihrávku na Matthewa Leckieho a jeho pokus hruďou brankár "oranjes" Jesper Cillessen bez problémov kryl. Ihneď potom sa naplnilo známe heslo "nedáš-dostaneš". V následnom protiútoku prudko vystrelil striedajúci Memphis Depay, lopta ešte nepríjemne skočila pred brankárom "Socceroos" Mathewom Ryanom a napokon skončila v sieti.
     

"Po nepremenenej tutovke súpera som svojím asistentom Patrickovi Kluivertovi a Dannymu Blindovi povedal, že ak Austrálčania nedajú gól z takejto šance, my ten zápas potom určite vyhráme. A mal som pravdu," usmieval sa po zápase skúsený kouč. Jeho zverenci napokon zdolali húževnatého súpera a bez ohľadu na výsledok neskoršieho zápasu Chile - Španielsko boli jednou nohou v osemfinále.
     

Vo vyrovnanom zápase viedli "oranjes" po ďalšom góle Arjena Robbena na šampionáte v 20. minúte 1:0. Na jeho presný zásah však onedlho odpovedal austrálsky talizman Tim Cahill, ktorý efektným volejom zaznamenal jeden z najkrajších gólov v doterajšom priebehu turnaja. "Socerroos" sa dokonca po zmene strán ujali vedenia, keď z nariadenej jedenástky po ruke Daryla Janmaata v pokutovom území skóroval Mile Jedinak. Holandský kapitán Robin van Persie však potom vyrovnal na 2:2 a 20 minút pred koncom rozhodol svojím prvým gólom v reprezentačnom drese Depay.
     

Austrálčania aj napriek prehre odchádzali z trávnika so vztýčenými hlavami. "Sme smutní, ale za svoj výkon sa vôbec nemusíme hanbiť. S favorizovaným súperom sme po väčšinu času hrali vyrovnanú partiu, v kľúčových momentoch ale pri nás nestálo šťastie. Je mi ľúto mojich hráčov, pretože za predvedenú hru si určite zaslúžili aspoň bod. Veľká škoda nepremenenej šance. Mohli sme viesť 3:2, na miesto toho bolo o niekoľko momentov neskôr 2:3," povedal po zápase austrálsky kouč Ange Postecoglou.
     

Výsledok večerného stretnutia, v ktorom Španieli prehrali s Chile 0:2, rozhodol o tom, že do osemfinále už pred záverečnými zápasmi v skupine postúpili práve Juhoameričania v spoločnosti Holandska. Austrália sa v súboji o česť vo svojom poslednom stretnutí na šampionáte stretne so Španielskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona