Van Gaal našiel pre Holanďanov motiváciu pre zápas o bronz

NETKY.SK • 12 Júl 2014, 09:41 • 2 min
Van Gaal našiel pre Holanďanov motiváciu pre zápas o bronz

BRASÍLIA - Tréner holandskej futbalovej reprezentácie Louis van Gaal našiel pred stretnutím o 3. miesto na majstrovstvách sveta v Brazílii proti domácemu výberu novú motiváciu. Holanďania po prehre v semifinále s Argentínou v penaltovom rozstrele tvrdili, že ich nezaujíma boj o bronz. Van Gaal i jeho hráči boli veľmi sklamaní, ale teraz sa chcú so šampionátom rozlúčiť vo víťaznom duchu.

slovakia

left justify in out

"Zistili sme, že máme o čo hrať. Ešte žiaden holandský tím sa nevracal z majstrovstiev sveta bez jedinej prehry v riadnom hracom čase či po predĺžení. Takže máme nový cieľ," povedal na predzápasovej tlačovej besede Van Gaal. Jeho zverenci neprehrali v riadnom hracom čase či po predĺžení ani jeden duel v Brazílii, s Argentínou smútili po penaltovom rozstrele, do historických análov sa počíta tento duel ako remízový. Bez prehry neprešli šampionátom ani slávne holandské výbery z rokov 1974 a 1978. Pred štyrmi rokmi Oranjes prešli bez zaváhania až do finále, v ňom prehrali v predĺžení so Španielskom. 

 

"Chceme sa dobre pripraviť, odohrať kvalitný zápas a zdolať Brazíliu. Ak sa nám to podarí, budeme môcť povedať, že sme odohrali sedem zápasov na svetovom šampionáte 2014 a neprehrali sme ani jediný," doplnil Van Gaal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies