Van Gaal kritizoval rozpis zápasov: Zvýhodňuje to Brazíliu

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 09:54 • 2 min
Van Gaal kritizoval rozpis zápasov: Zvýhodňuje to Brazíliu

SAO PAULO - Tréner holandskej reprezentácie Louis van Gaal kritizoval Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA) za program zápasov záverečného 3. kola základných skupín.

slovakia

left justify in out

"Oranjes" odohrajú kľúčový duel proti Chile, v ktorom sa rozhodne o víťazovi B-skupiny, v pondelok o 18.00 SELČ. Výkop stretnutia Brazília - Kamerun je na programe o štyri hodiny neskôr, čiže "kanárici" ako predpokladaný víťaz A-skupiny budú vedieť meno svojho osemfinálového súpera ešte pred začiatkom svojho posledného vystúpenia v skupine. 

"Počas celého turnaja sa na nás valia reklamy FIFA o férovej hre, ale program zápasov domácej Brazílie nie je vôbec v duchu fair-play. Usporiadateľská krajina šampionátu je vždy zvýhodňovaná a aj to je jeden z dôvodov, prečo by som si želal iného osemfinálového súpera," citovala agentúra DPA van Gaala.

 

Holanďanom stačí na celkový triumf v B-skupine v súboji proti juhoamerickému tímu aj remíza. Van Gaal už má jasnú predstavu o taktike, s akou hrať na Chile hrať. "Súper uprednostňuje útočný štýl, bude sa tlačiť za každú cenu dopredu. My sa rovnako ako proti Španielsku pokúsime uspieť rýchlymi protiútokmi," dodal skúsený kormidelník, ktorý po svetovom šampionáte zasadne na lavičku Manchestru United.

 

Van Gaal sa zároveň pochvaľne vyjadril na adresu útočníkov, ktorí sa na MS presadzujú častejšie ako po minulé roky. "Padá veľa gólov, čo je veľmi dobre. Hráči ako Luis Suarez, Lionel Messi, Thomas Müller, Karim Benzema či moji zverenci Arjen Robben a Robin Van Persie ukázali, akí sú dôležití pre svoje mužstvá," dodal van Gaal.

 

Akúkoľvek snahu o kalkuláciu či výber osemfinálového súpera odmietol jeho brazílsky náprotivok Luiz Felipe Scolari. "Je to hlúposť, Brazília tak nikdy nehrala a ani hrať nebude. Určite nepôjdeme do zápasu uhrať výsledok, ktorý by nám zaručil súpera podľa nášho výberu. Budeme hrať na víťazstvo a následný postup," uviedol Scolari, ktorý dodal, že proti Kamerunu postaví rovnakú zostavu z úvodného duelu na šampionáte proti Chorvátsku. Hrať tak opäť bude aj krídelník Hulk. Toho v súboji proti Mexiku nahradil Ramires.

 

Duel proti Afričanom bude pre Brazíliu jubilejným stým zápasom na svetových šampionátoch. Viac stretnutí má na svojom konte už len Nemecko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies