Van Gaal chcel Depaya po dvojgólovom predstavení vybozkávať

NETKY.SK • 19 August 2015, 11:36 • 2 min
Van Gaal chcel Depaya po dvojgólovom predstavení vybozkávať

MANCHESTER - Holandský futbalový reprezentant v službách Manchestru United Memphis Depay si po svojom galapredstavení v prvom dueli play off Ligy majstrov proti Club Bruggy (3:1) okrem ovácií publika takmer vyslúžil aj extra pochvalu od svojho kouča Louisa van Gaala.

slovakia

left justify in out

"Chcel som ho vybozkávať," povedal po zápase kormidelník anglického tímu.

 

Depay nastúpil na svojej obľúbenej pozícii ľavého krídelníka a mal výrazný podiel na všetkých troch zásahoch Manchestru. Najskôr sa prezentoval dvoma výstavnými gólmi, v nadstavenom čase potom adresoval presný center na hlavu Marouane Fellainiho a ten stanovil konečný rezultát na 3:1. "Chcel som ho vybozkávať, pretože keď dáte dva góly a pridáte aj asistenciu, tak ste zvyčajne hrdinom," chválil van Gaal 21-ročného Depaya, za ktorého v máji United zaplatili PSV Eindhoven 25 miliónov libier.

 

Old Trafford holandskému mladíkovi a jeho premiérovým gólom v novom drese v utorok večer tlieskal a poklonu mu zložil aj ľavý obranca Luke Shaw, s ktorým Depay často spolupracoval. "Rozumieme si čoraz viac. Máme za sebou niekoľko duelov a začínam chápať, ako chce hrať. Je skvelé s ním kombinovať, vie obísť hráča a očakáva ofenzívu podporu aj odo mňa a to sa mi páči," vysvetlil Shaw a vyzdvihol dôležitosť tretieho gólu domácich na začiatku 94. minúty, keď už uplynuli tri nadstavené minúty a arbiter sa chystal odpískať koniec. Počkal ale ešte na center Depaya a po následnej Fellainiho hlavičke tribúny jasali. "Vedeli sme, že potrebujeme ešte jeden gól, aby sme sa pred odvetou cítili komfortnejšie. Preto bol presný zásah Fellainiho pre nás tak 'masívny'," dodal Shaw.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona