Van Dykenovú-Rouenovú presunuli na lôžkové oddelenie

NETKY.SK • 16 Jún 2014, 10:09 • 2 min
Van Dykenovú-Rouenovú presunuli na lôžkové oddelenie

SCOTTSDALE - Šesťnásobná zlatá olympijská medailistka v plávaní Amy Van Dykenová-Rouenová po vážnej nehode na štvorkolke už nebojuje o návrat do plnohodnotného života na jednotke intenzívnej starostlivosti, ale po deviatich dňoch ju presunuli na lôžkové oddelenie. Podľa hovorkyne nemocnice Jamie Grimmovej je 41-ročná Američanka v dobrom stave. Po čase nevyhnutnom na liečbu poranenej miechy plánuje rodáčka z Denveru rehabilitovať doma v Colorade.

slovakia

left justify in out

Štvorkolka Van Dykenovej-Rouenovej podľa policajných záznamov narazila na obrubník na parkovisku reštaurácie, plavkyňa následne vyletela do výšky až dvoch metrov. Našli ju ležať na zemi a personálu povedala, že nemôže hýbať nohami. V čase nehody nemala ochrannú prilbu, ale neutrpela vážnejší úraz hlavy. Jej manžel Tom Rouen vyhlásil, že manželka v ten večer nepožila pred jazdou alkohol. 

 

Van Dykenová-Rouenová bola veľkou hviezdou na olympijských hrách 1996 v Atlante, kde sa stala prvou americkou športovkyňou, ktorá získala štyri zlaté medaily v súťažiach jednotlivcov. V Sydney získala v roku 2000 ďalšie dva najcennejšie kovy. O tri roky neskôr bola medzi viacerými športovcami, ktorí vypovedali pred porotou v dopingovom škandále. Ona sama však nikdy nemala pozitívny výsledok dopingového testu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies