Van der Sar sa vracia, pomôže štvrtoligovému Noordwijku

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 11:21 • 2 min
Van der Sar sa vracia, pomôže štvrtoligovému Noordwijku

NOORDWIJK - Bývalá brankárska hviezda Edwin van der Sar sa vo veku 45 rokov vracia do súťažného diania, v jednom zápase pomôže amatérskemu holandskému futbalovému klubu zo štvrtej najvyššej súťaže VV Noordwijk.

slovakia

left justify in out

Jednotka medzi žrďami Mustafa Mare Zine má zdravotné problémy a Noordwijk požiadal národný zväz (KNVB), aby povolil van der Sarovi nastúpiť v sobotu proti Jodan Boys. Rodák z Voorhoutu strávil v Noordwijku časť juniorskej kariéry (1985 - 1990).


Rekordér v počte štartov za holandskú reprezentáciu Edwin van der Sar odohral posledný profesionálny zápas v roku 2011, v drese Manchestru United odchytal neúspešné finále Ligy majstrov proti FC Barcelona (1:3).

 

"Stále má klub v srdci, chodí sem pravidelne. Po uvažovaní súhlasil, že pôjde v sobotu do bránky proti Jodan Boys. Domnievame sa, že pôjde o jednorazovú záležitosť. Sme nadšení, že nám Edwin chce pomôcť takýmto spôsobom," povedal technický riaditeľ Noorwijku Pieter Vink pre Voetbal in de Bollenstreek.


Van der Sar začal svoju profesionálnu kariéru v Ajaxe Amsterdam, kde chytal deväť rokov. Potom prestúpil do talianskeho Juventusu Turín, kde sa zdržal len dve sezóny. Z Apeninského polostrova zamieril na Britské ostrovy do Fulhamu. Po štyroch rokoch si ho vyhliadol Manchester United, kde prežil hviezdne obdobie.

 

S "červenými diablami" sa tešil zo štyroch majstrovských titulov aj triumfu v Lige majstrov 2007/2008. Trofej v Lige šampiónov získal aj v sezóne 1994/1995 s Ajaxom. V drese Holandska odohral rekordných 130 zápasov. Van der Sar je držiteľom niekoľkých rekordov, je napríklad najstarším hráčom, ktorý vyhral Premier League (40 rokov a 205 dní).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies