Van den Driesscheovú pre motorček na bicykli už rieši disciplinárka

NETKY.SK • 11 Február 2016, 11:05 • 2 min
Van den Driesscheovú pre motorček na bicykli už rieši disciplinárka

BRATISLAVA - Prípadom belgickej cyklokrosárky Femke van den Driesscheovej, ktorej našli na konci januára na majstrovstvách sveta v Zolderi v ráme bicykla motorček, sa bude zaoberať nezávislá disciplinárna komisia.

slovakia

left justify in out

"V súlade s predpismi UCI ohľadom technického podvodu sme dnes posunuli kauzu disciplinárnej komisii, ktorá vypočuje všetky relevantné strany v najbližších týždňoch. Fungujúc nezávisle od UCI, disciplinárna komisia má právo na uloženie sankcií za porušenie pravidiel UCI," uvádza sa v stredajšom stanovisku Medzinárodnej cyklistickej únie.

 


Devätnásťročná Belgičanka Van den Driesscheová je obvinená z technického dopingu, po súťaži žien do 23 rokov komisári pri náhodnej kontrole našli na jej súťažnom bicykli elektrické káble a na pedáloch motorček. Úradujúca európska i belgická šampiónka v tejto vekovej kategórii sa bránila, že bicykel nie je jej a patrí priateľovi Nicovi van Muylderovi, ktorý sa pár dní na to ozval a priznal k vlastníctvu predmetného bicykla. Belgičanke hrozí minimálne polročný dištanc a pokuta 20-tisíc švajčiarskych frankov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies