Van den Driesscheová možno dostane za motorček doživotie

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 11:57 • 2 min
Van den Driesscheová možno dostane za motorček doživotie

BRATISLAVA - Podľa belgického denníka Het Nieuwsblad sa Medzinárodná cyklistická únia (UCI) chystá uložiť tvrdé sankcie cyklokrosárke Femke van den Driesscheovej, ktorej na konci januára na majstrovstvách sveta našli v ráme bicykla motorček.

slovakia

left justify in out

Devätnásťročná Belgičanka sa budúci týždeň vo švajčiarskom Aigle bude zodpovedať pred disciplinárnou komisiou UCI. Ak riadiaci orgán svetovej cyklistiky bude konať podľa odporúčaní komisie, bývalá majsterka Európy do 23 rokov môže údajne schytať doživotný zákaz a pokutu 50-tisíc eur.


Het Nieuwsblad informuje, že právnici rodáčky z Asse rokujú o dĺžke trestu a oháňajú sa argumentom, že ide o prvý prehrešok tejto kategórie. "Chceme spravodlivú šancu, nie pretvárku," uviedli právni zástupcovia Van den Driesscheovej. Je možné, že UCI bude neoblomná a na prvom príklade ukáže ostatným potenciálnym podvodníkom, čo ich čaká v prípade odhalenia.

 


Inšpektori UCI našli belgickej reprezentantke motorček ukrytý v ráme bicykla, ktorý použila v súťaži žien do 23 rokov. Van den Driesscheová sa vtedy bránila, že bicykel nie je jej, patrí jej priateľovi, ktorý ho od nej odkúpil, a nastala nejaká chyba. O niekoľko dní nato sa ozval údajný vlastník predmetného bicykla Nico van Muylder.


Od nálezu motora UCI pravidelne vykonáva náhodné kontroly na všetkých pretekoch a zaviedla aj nové metódy na detekciu takýchto zariadení. "UCI investovala značné množstvo času a finančných prostriedkov v tejto oblasti a skúšanie nových postupov je súčasťou nášho odhodlania, že testy budú priame tak, ako to len bude možné," uviedla UCI ešte 12. februára. Informácie pochádzajú z portálu Cycling Weekly.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona