Van Buyten nechcel, ale končí, jeho telo trpelo

NETKY.SK • 16 August 2014, 10:02 • 2 min
Van Buyten nechcel, ale končí, jeho telo trpelo

BRUSEL - S Bayernom Mníchov päťnásobný nemecký šampión a víťaz Ligy majstrov 2012/2013 Daniel van Buyten sa rozhodol definitívne skončiť s futbalom.

slovakia

left justify in out

Skúsenosťami nasiaknutý 36-ročný belgický stopér sa s kariérou rozlúčil listom v periodiku La Derniére Heure.

 

"Vážne rozhodnutia sa zvyčajne nerodia ľahko. Mojím posledným futbalovým cieľom bol štart na majstrovstvách sveta, aby som rodnej krajine aspoň čosi vrátil. Od januára som sa zo všetkých síl pripravoval na svetový šampionát v Brazílii, ale moje telo trpelo. Bol som poctený, že som počas Mundialu dostával ponuky od klubov, najmä úsilie Anderlechtu ma nenechalo chladným. Ale tí, čo ma poznajú, vedia, že ak mám niečo robiť, tak to musí byť na sto percent. Snažil som sa, ale telo mi pripomenulo, že to už nejde. Začína sa nová etapa môjho života, počas ktorej chcem tráviť viac času s rodinou a ľuďmi, ktorých mám rád," vyznal sa 197 cm vysoký nekompromisný zadák s prezývkou "Big Dan", ktorý si v strede obrany vedel spraviť poriadok a v útoku neraz hlavičkou skórovať. 

 

Van Buyten nastúpil v drese A-tímu Bayernu na 250 stretnutí vo všetkých súťažiach a dal solídnych 32 gólov. Predtým pôsobil v Hamburgu, Marseille, Standarde Liége, Charleroi a krátko hosťoval v Manchestri City. Belgicko reprezentoval 84-krát a dosiahol desať presných zásahov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies