Van Basten sa vráti na reprezentačnú lavičku ako asistent

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 12:31 • 2 min
Van Basten sa vráti na reprezentačnú lavičku ako asistent

AMSTERDAM - Marco van Basten sa vráti na lavičku holandskej futbalovej reprezentácie ako asistent. Niekdajší skvelý kanonier a majster Európy z roku 1988 už bol v minulosti hlavným trénerom výberu Oranjes (2004 - 2008).

slovakia

left justify in out

Sedem rokov po tomto angažmáne by sa mal stať asistentom nového trénera Dannyho Blinda, ktorý vystriedal pri kormidle Guusa Hiddinka. Päťdesiatročný Van Basten potvrdil pre holandskú televíziu, že jeho aktuálny klub AZ Alkmaar (pôsobil tam tiež ako asistent) sa dohodol s Kráľovským holandským futbalovým zväzom o jeho odchode k reprezentačnému tímu. Malo by ísť o trojročnú zmluvu. Zaujímavé je, že Blind bol v rokoch 2008 - 2009 asistentom hlavného trénera Van Bastena v Ajaxe Amsterdam.


Holandsko je bronzovým tímom z vlaňajších majstrovstiev sveta. V Brazílii bol šéfom realizačného tímu Louis van Gaal. Kvalifikáciu o postup na ME 2016 však Holanďania začali už pod vedením Guusa Hiddinka nezvyčajne zle. V A-skupine po 6 zápasoch figurujú až na treťom mieste 5 bodov za vedúcim Islandom a 3 body za Českom na druhej pozícii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies