Van Avermaetovi hrozí dištanc za ozónový doping

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 13:27 • 2 min
Van Avermaetovi hrozí dištanc za ozónový doping

BRUSEL - Belgickému cyklistovi Gregovi van Avermaetovi hrozí dvojročný dištanc za doping. O prípade sa rozhodne 7. mája, antidopingový vyšetrovateľ národného zväzu navrhuje jazdcovi BMC pokutu 262 500 eur a vymazanie výsledkov z roku 2012.

slovakia

left justify in out

Van Avermaet v minulosti spolupracoval s lekárom Chrisom Mertensom, ktorý vraj zvyšoval výkonnosť športovcov ozónovou terapiou. Odobranú krv obohatil ozónom a potom ju vrátil do tela. Podľa vyšetrovateľa podobnú krvnú výmenu podstúpil aj Van Avermaet.

 

Dvadsaťdeväťročný cyklista priznáva, že s Mertensom spolupracoval, odmieta však obvinenia z nekalých praktík. Podporil ho aj tím BMC, ktorý zatiaľ svojho člena nesuspenduje. Mertens v minulosti spolupracoval aj s elitnými cyklokrosármi Tomom Meeusenom či Bartom Wellensom. Informácie zverejnil web cyclingnews.com. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona