Van Avermaetov návrat na Okolo Kalifornie

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 10:35 • 2 min
Van Avermaetov návrat na Okolo Kalifornie

BRUSEL - Belgický cyklista Greg van Avermaet patril na jarných klasikách k najväčším favoritom, ale jeho rozlet zastavila zlomenina kľúčnej kosti začiatkom apríla na pretekoch Okolo Flámska.

slovakia

left justify in out

Po vyše mesiaci je veľký rival Petra Sagana späť a predstaví sa vo farbách BMC Racing na pretekoch Okolo Kalifornie (15.- 22. mája), kde tradične nebude chýbať ani Sagan. Tentoraz dokonca v role obhajcu celkového triumfu.


"Po dlhšom čase potrebnom na zotavenie sú práve preteky Amgen Okolo Kalifornie tým správnym podujatím na overenie formy pred ďalšou časťou sezóny. Nebude to tam o potrebe dosiahnutia veľkých výsledkov, dôležitejšie bude naháňanie súťažných kilometrov, ktoré potrebujem dostať do nôh. Už sa teším na to, že sa opäť stretnem s tímovými kolegami," povedal Van Avermaet, ktorého cituje portál Cyclingnews.


Lídrom tímu BMC pre podujatie na kalifornských cestách bude Rohan Dennis, druhý muž celkovej klasifikácie z roku 2014. V osmičke BMC pre Okolo Kalifornie chýba Slovák Peter Velits, tvoria ju Brent Bookwalter, Taylor Phinney (obajaUSA), Rohan Dennis (Aus.), Jempy Drucker (Lux.), Samuel Sánchez (Šp.), Michael Schär, Danilo Wyss (Švaj. a Greg van Avermaet (Belg.). "Do Kalifornie posielame silný tím s ambíciami na celkové poradie, ako aj v jednotlivých etapách. Pre Brenta Bookwaltera a Taylora Phinneyho je to ojedinelá príležitosť predstaviť sa pred domácimi fanúšikmi. O ich motivácii teda nebude pochýb," uviedol športový riaditeľ tímu BMC Jackson Stewart.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies