Van Avermaeta oslobodili od dopingových obvinení

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 16:15 • 2 min
Van Avermaeta oslobodili od dopingových obvinení

BRUSEL - Belgického cyklistu Grega van Avermaeta zbavili obvinení z dopingu, pre ktoré mu hrozil dištanc na dva roky.

slovakia

left justify in out

Rozhodla o tom disciplinárna komisia Belgickej cyklistickej federácie (RLVB), keď konštatovala "nedostatok dôkazov o porušení dopingových pravidiel". Antidopingový vyšetrovateľ RVLB navrhoval jazdcovi BMC okrem dvojročného zastavenia činnosti aj pokutu 262 500 eur a vymazanie výsledkov z roku 2012.

Van Avermaet v minulosti spolupracoval s lekárom Chrisom Mertensom, ktorý vraj zvyšoval výkonnosť športovcov ozónovou terapiou. Odobranú krv obohatil ozónom a potom ju vrátil do tela. Van Avermaeta však obvinili z užívania kortizónu a detského lieku Vaminolact, na ktorý mal vystavený predpis. Belgičan sa priznal, že v roku 2012 si vzal predpísaný kortizón, pretože mal problémy s pätou. Vaminolact vraj neužil. 

 

"Bol som pacientom doktora Mertensa. Federácii vysvetlím, prečo som bol za ním. Nemám sa za čo hanbiť. Poviem pravdu a bude to za mnou. Nič zlé som nespravil. Som čistý pretekár. Nespravil som nič, za čo by som sa mal cítiť vinný," povedal ešte po prevalení prípadu 29-ročný cyklista.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies